Môj manžel zbožňuje grilovať, preto nieje nič nezvyčajné keď počas leta aj 2-3 krát týždenne v záhrade grilujeme. Keďže jeho chuť na grilovanie prichádza často nečakane ?, vytvorila som recept na rýchlu marinádu pre kuracie mäso, ktorá má vždy u nás úspech a dá sa pripraviť už vopred, mäso do nej naložiť a zamraziť a tak mať vždy k dispozícii mäsko na grilovanie. Je vhodná tak na krídielka, stehná či kuracie prsia.
Potrebujete (na ca.1/2kg mäsa):
- 5Pl oleja (slnečnicový/olivový)
- 1/2Pl grilovacieho korenia
- 1čl soli
- 1čl sušeného cesnaku (alebo 2 čerstvé roztlačené strúčiky)
- 2Pl kečupu (ten pekne karamelizuje neskôr)
- 1Pl brown sauce (britská omáčka)
- 1čl sušeného čili
- Čierne korenie
Postup:
- Mäso umyjeme a osušíme kuchynskou utierkou (pokrájame ak treba).
- Vo vysokej miske zmiešame olej, kečup a brown sauce a pridáme koreniny (grilovacie, čierne korenie, čili, soľ).
- Mäso v miske zo všetkých strán dobre v marináde obalíme a buď dáme pred grilovaním do chladničky postáť alebo dáme do sáčku zamrazíme. Hodinu pred grilovaním vyberieme z mrazničky.