Bylinkový dip

Tento nenáročný mierne pikantný dip je skvelý či už k pečenému mäsu alebo k surovej zelenine. U nás doma sa teší veľkej popularite.

Potrebujete:

  • 1 balenie jemného krémovitého syra (Lučina alebo mascarpone)
  • 1 balenie (200ml) kyslej smotany
  • 3 PL posekaných byliniek (najlepšie mrazená zmes – talianske bylinky)
  • 1/2PL pikantnej červenej papriky v prášku (alebo korenie cayenne)
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Krémovitý syr zmiešame s kyslou smotanou a pridáme soľ a čierne korenie. Premiešame.
  • Potom pridáme bylinky a červenú papriku. Do dipu pretlačíme cesnakové strúčiky a opäť všetko spolu zmiešame.
  • Pred servírovaním necháme najlepšie ca.1/2 hodinu stáť v chlade.

3 komentáre

  1. Talianska mrazená zmes? To sa dá kúpiť? Kde?

  2. Pingback: Baklažánový bezmäsitý steak, výborný na grilovanie - recepis.sk - Keď tradície chutia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *