Tento nenáročný mierne pikantný dip je skvelý či už k pečenému mäsu alebo k surovej zelenine. U nás doma sa teší veľkej popularite.
Potrebujete:
- 1 balenie jemného krémovitého syra (Lučina alebo mascarpone)
- 1 balenie (200ml) kyslej smotany
- 3 PL posekaných byliniek (najlepšie mrazená zmes – talianske bylinky)
- 1/2PL pikantnej červenej papriky v prášku (alebo korenie cayenne)
- 2-3 strúčiky cesnaku
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Krémovitý syr zmiešame s kyslou smotanou a pridáme soľ a čierne korenie. Premiešame.
- Potom pridáme bylinky a červenú papriku. Do dipu pretlačíme cesnakové strúčiky a opäť všetko spolu zmiešame.
- Pred servírovaním necháme najlepšie ca.1/2 hodinu stáť v chlade.
Talianska mrazená zmes? To sa dá kúpiť? Kde?
Kupovala som v kauflande medzi mrazeným tovarom. Je to mrazená zmes 7 byliniek.
Pingback: Baklažánový bezmäsitý steak, výborný na grilovanie - recepis.sk - Keď tradície chutia