Jednoduchý ryžový nákyp Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Ako pripraviť jednoducho ryžový nákyp

Tento nákyp je pre mňa absolútna detská klasika. Dá sa obmieňať s rôznym ovocím– s jablkamy, hruškamy, malinamy, jahodamy.. či pripraviť bez ovocia a poliať omáčkou podľa chuti. Tento recept ponúka rôzne varinaty tohto pokrmu – či už z uvarenej alebo s ovocím ako aj variant bez ovocia.

Suroviny:

  • 500ml mlieka
  • 100ml sladkej smotany
  • 200g ryže (bez oplachovania, škrob je v tomto prípade žiadaný)- najlepšie použiť ryzotovú ryžu
  • 3-4PL kr.cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 50g masla
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 2 vajíčka
  • 100g sekaných mandlí (možno vynechať)
  • zavárané ovocie (možno vynechať)

Postup:

  • Na túto verziu potrebujeme zvyšky ryže (ca. 2 šálky) .
  • 100ml šĺahačkovej smotany a 100mlieka dáme do hrnca spolu s 50g masla a necháme nahrievať až sa maslo roztopí. Potom necháme všetko vychladnúť.
  • Žĺtka oddelíme do bielkou. Žĺtka vyšľaháme s kr. cukrom do penista. Pridáme vychladnutú zmes mlieka a masla a premiešame.
  • Potom pridáme ryžu ako aj vanilkový cukor a škrob, premiešame. Bielka vyšľaháme do penista a pomalými pohybmi primiešame k ryži.
  • Formu na zapekanie vymastíme a vlejeme do nej ryžu. (Povrch posypeme mandlami a na mandle položíme ešte zopár kúskov masla)
  • Nákyp necháme piecť pri 170° do zlatista (ca 30min.).

Variant s ovocím

  • Podľa hore uvedeného receptu si pripravíme ryžu (či už zo surovej alebo uvarenej ryže).
  • Zavárané ovocie zlejeme zo šťavy a ovocie porkájame na kocky. Kdo chce môže tiež pridať sušené ovocie (hrozienka). Kdo chce môže ovocie posypať škoricou, napríklad zavárané broskyne chutia fantasticky so škoricou.
  • Polovicu ryžovej zmesi nalejeme do pomastenej nádoby na zapekanie, rovnomerne rozložíme ovocie. Na vrch nalejeme zvyšok ryžovej zmesi a povrch posypeme mandlami.
  • Nákyp necháme piecť pri 170° do zlatista (ca 30min.).

Nákyp s ovocím je šťavnatejší a aromatickejší ako bez ovocia. Variant bez ovocia zas chuťovo pripomína mliečnú ryžu.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?


  • Šťavnaté rezy Margot

    Šťavnaté rezy Margot

    Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*