HomePecieme Jahodová roláda

Jahodová roláda

Posted in : Pecieme, Sladké on by : lydia.argilli Značky:, ,

Roláda je výborný desert, keď človek nemá čas na pečenie. Jej príprava je za pár minút hotová a plnku možno obmieňať podľa chuti. Či už mascarpone, gaštanové pyré alebo šľahačka s ovocím, úspech je vždy zaručený.

Potrebujete:

  • 100g hl.múka
  • 100g kr. Cukru
  • 3 vajíčka
  • 250ml šľahačková smotana
  • 1 stužovač šľahačky
  • 50g čokolády
  • Jahody

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Postupne pridávame múku.
  • Miešame len minimálne, aby sa zbytočným šľahaním nestratili vzduchové bublinky, ktoré robia piškótu nadýchanou.
  • Hotové cesto vylejeme na plech s papierom na pečenia a cesto rovnomerne rozotrieme. Pečieme v predhriatej rúre pri 160⁰C piecť ca. 10-15min. do zhnednutia.
  • Počas pečenia si pripravíme 1 kuchynskú utierku. Tú namáčame vo vode a vyžmýkame, potom rozprestrieme na pracovnú plochu.
  • Upečenú roládu ešte horúcu položíme aj s papierom na pečenie na mokrú kuchynskú utierku a cesto aj s utierkou zarolujeme (nevyvýjať zbytočný tlak aby sa cesto nezlomilo). Potom ju necháme takto zamotanú kompletne vychladnúť.
  • Medtzitým si pripravíme plnku. Na to vyšľaháme šľahačkovú smotanu so stužovačom do tuha, 1/3 šľahačky odložíme stranou a potom pridáme malé kúsky jahôd do zvyšnej šľahačky.
  • Keď cesto vychladne kuchynskú utierku odmotáme, papier na pečenie opatrne odstránime a do vnútra rolády naplníme predpripravnú plnku.
  • Roládu zamotáme tak, aby bolo spojenie cesta na spodnej strane (na podložke).
  • Vrch rolády polejeme roztopenou čokoládou a keď táto stuhne, urobíme zo zvyšnej šľalahčky na vrch špičky a ozpodobíme kúskami jahôd.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-7" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial