HomePecieme Nepečený čučoriedkový cheesecake

Nepečený čučoriedkový cheesecake

Posted in : Pecieme, Sladké on by : lydia.argilli Značky:, ,

Nepečené cheesecake majú veľmi rýchlu prípravu, ich jediná nevýhoda je, že si na ne treba trochu počkať, nakoľko musia aspoň 2 hodiny tuhnúť v chlade. Inak je to výborný a zdravý desert.

Potrebujete (na tortovú formu s priemerom 20 alebo 22cm):

  • 150g maslových sušienok
  • 50g masla izbovej teploty
  • 1 vanilkový cukor
  • 200ml kyslej smotany
  • 250g jemného tvarohu
  • 250g jemného krémovitého syru (Mascarpone/Lučina)
  • 5PL pr.cukru
  • 1 balenie drtenej želatíny
  • 3PL kr. cukru
  • 50g čučoriedok (čerstvých alebo mrazených)

Postup:

  • Maslové sušienky dáme do hrubšieho mikroténového sáčku a uzavrieme ho. Potom valčekom na cesto toľkokrát po ňom prejdeme, až zo sušienok ostane len jemná zmes.
  • Rozdrtené sušienky dáme do vysokej misky, pridáme maslo a vanilkový cukor a dobre rukami spolu premiešame až vznikne mierne lepivá zmes.
  • Tú dáme do tortovej formy a rukami rovnomerne roztlačíme po celom priemere.
  • Kyslú smotanu zmiešame spolu tvarohom, krémovitým syrom a pr. cukrom.
  • Čučoriedky dáme do hrnca spolu s kr. cukrom a necháme 5min. variť. ešte do mierne horúcej zmesi pridáme želatínu a dobre premiešame. Potom necháme vychladnúť.
  • Čučoriedkovú zmes zmiešame s jogurtovou zmesou a nanesieme na pripravný korpus. Za 1 PL čučoriedkovej zmesi odložíme stranou na ozdobu.
  • Z odloženej zmesi spravíme pár kvapiek na vrchu cheesecake a pomocou špáratka tieto kvapky vytvarujeme do tvaru kvietkou alebo srdiečok.
  • Takto pripravený cheesecake necháme chladnúť aspoň 2hod. pred nakrojením.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-7" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial