4 apríla, 2020
Nepečený čučoriedkový cheesecake

Nepečené cheesecake majú veľmi rýchlu prípravu, ich jediná nevýhoda je, že si na ne treba trochu počkať, nakoľko musia aspoň 2 hodiny tuhnúť v chlade. Inak je to výborný a zdravý desert.
Potrebujete (na tortovú formu s priemerom 20 alebo 22cm):
- 150g maslových sušienok
- 50g masla izbovej teploty
- 1 vanilkový cukor
- 200ml kyslej smotany
- 250g jemného tvarohu
- 250g jemného krémovitého syru (Mascarpone/Lučina)
- 5PL pr.cukru
- 1 balenie drtenej želatíny
- 3PL kr. cukru
- 50g čučoriedok (čerstvých alebo mrazených)
Postup:
- Maslové sušienky dáme do hrubšieho mikroténového sáčku a uzavrieme ho. Potom valčekom na cesto toľkokrát po ňom prejdeme, až zo sušienok ostane len jemná zmes.
- Rozdrtené sušienky dáme do vysokej misky, pridáme maslo a vanilkový cukor a dobre rukami spolu premiešame až vznikne mierne lepivá zmes.
- Tú dáme do tortovej formy a rukami rovnomerne roztlačíme po celom priemere.
- Kyslú smotanu zmiešame spolu tvarohom, krémovitým syrom a pr. cukrom.
- Čučoriedky dáme do hrnca spolu s kr. cukrom a necháme 5min. variť. ešte do mierne horúcej zmesi pridáme želatínu a dobre premiešame. Potom necháme vychladnúť.
- Čučoriedkovú zmes zmiešame s jogurtovou zmesou a nanesieme na pripravný korpus. Za 1 PL čučoriedkovej zmesi odložíme stranou na ozdobu.
- Z odloženej zmesi spravíme pár kvapiek na vrchu cheesecake a pomocou špáratka tieto kvapky vytvarujeme do tvaru kvietkou alebo srdiečok.
- Takto pripravený cheesecake necháme chladnúť aspoň 2hod. pred nakrojením.
Please follow and like us: