19 marca, 2020
Mrkvová polievka so zázvorom

Zázvor je už po stáročia známy svojími antibakteriálnymi vlastnostiami a blahodárnym vyplvom na ochorenia respiračných ciest. Okrem množstva vitamínov (A,B,C,E) obsahuje tiež minerály ako magnézium, fosfor či železo a je skutočne efektívny pri potláčaní príznakov gripálnych ochorení.
Táto polievka spája výhody mrkvy, známej hlavne pre svoj vysoký podiel vysoký vitamínu A, spolu s prednosťami zázvoru do výbornej krémovitej polievky, skvelej na podporenie imunity.
Potrbujete:
- 7-10 mrkiev
- 1 veľký zemiak
- 1 cibuľu
- 1 kus zázvoru veľký asi ako palec (ca. 20g)
- 1,5 l zeleninového vývaru/vody
- soľ, čierne korenie, 1 kocka cukru
- 100ml šľahačkovej smotany
Postup:
- Cibuľu pokrájať na kocky a nechať pomaly opekať na oleji až začne mať zlatistú farbu.
- Mrkvu a zemiak očistiť a pokrájať na kocky. Zázvor takisto pomocou lyžičky oškrabať so šupky a postrúhať na jemno.
- Keď je cibuľa skoro opečená pridať mkrvu a ešte 5min. spolu opekať. Potom zaliať vývarom/vodou a pridať zemiak ako aj zázvor.
- Dochutiť soľou, čiernym korením a cukrom a nechať spolu 20min. variť.
- Potom rozmixovať ponorným mixérom. Pridať smotanu a premiešať.
- Pred servírovaní ozdobiť petržlenovou vňaťou, orieškami alebo vyšľahanou smotanou.
Please follow and like us: