HomePolievky Mrkvová polievka so zázvorom

Mrkvová polievka so zázvorom

Posted in : Polievky on by : lydia.argilli Značky:, , ,

Zázvor je už po stáročia známy svojími antibakteriálnymi vlastnostiami a blahodárnym vyplvom na ochorenia respiračných ciest. Okrem množstva vitamínov (A,B,C,E) obsahuje tiež minerály ako magnézium, fosfor či železo a je skutočne efektívny pri potláčaní príznakov gripálnych ochorení.

Táto polievka spája výhody mrkvy, známej hlavne pre svoj vysoký podiel vysoký vitamínu A, spolu s prednosťami zázvoru do výbornej krémovitej polievky, skvelej na podporenie imunity.

Potrbujete:

  • 7-10 mrkiev
  • 1 veľký zemiak
  • 1 cibuľu
  • 1 kus zázvoru veľký asi ako palec (ca. 20g)
  • 1,5 l zeleninového vývaru/vody
  • soľ, čierne korenie, 1 kocka cukru
  • 100ml šľahačkovej smotany

Postup:

  • Cibuľu pokrájať na kocky a nechať pomaly opekať na oleji až začne mať zlatistú farbu.
  • Mrkvu a zemiak očistiť a pokrájať na kocky. Zázvor takisto pomocou lyžičky oškrabať so šupky a postrúhať na jemno.
  • Keď je cibuľa skoro opečená pridať mkrvu a ešte 5min. spolu opekať. Potom zaliať vývarom/vodou a pridať zemiak ako aj zázvor.
  • Dochutiť soľou, čiernym korením a cukrom a nechať spolu 20min. variť.
  • Potom rozmixovať ponorným mixérom. Pridať smotanu a premiešať.
  • Pred servírovaní ozdobiť petržlenovou vňaťou, orieškami alebo vyšľahanou smotanou.

Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial