Rýchly paprikáš z kuracích stehien

Tento pokrm je rýchlo hotový a nakoľko sú stehná vykostené, je to ideálne jedlo tiež pre deti. Kdo sa rozhodne kuracie stehná vykostiť doma, bude mať z mäsa dvojaký úžitok- mäso využije na paprikáš a kosti na výrobu kuracieho vývaru.

Postup:

  • 6-8 kuracích stehien (treba počítať zhruba 1 stehno na osobu) najskôr vykostíme (na to narežeme pozdĺžne mäso a potom sa ho snažíme stiahnúť z kosti). Kdo si netrúfa, môže rovno kúpiť vykostené mäso zo stehien.
  • Následne mäso pokrájame na malé kocky.
  • 2 cibule pokrájame na kocky a necháme pomaly na oleji opekať do hneda. Pridáme kuracie mäso.
  • Osolíme, okoreníme čiernym prípadne grilovacím korením a opekáme až mäso zatiahne póry.
  • Posypeme 2 Pl zemiakového škrobu ako aj 1-2pl červenej papriky a zalejeme 200ml vody. Premiešame.
  • Prikryté necháme 10-15min. dusiť na nízkom ohni.
  • Na záver pridáme 100ml šľahačkovej smotany a už len necháme zovrieť.
  • Ideálnou prílohou sú halušky, spätzle alebo uhorkový šalát.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.