15 februára, 2020
Rýchly paprikáš z kuracích stehien

Tento pokrm je rýchlo hotový a nakoľko sú stehná vykostené, je to ideálne jedlo tiež pre deti. Kdo sa rozhodne kuracie stehná vykostiť doma, bude mať z mäsa dvojaký úžitok- mäso využije na paprikáš a kosti na výrobu kuracieho vývaru.
Postup:
- 6-8 kuracích stehien (treba počítať zhruba 1 stehno na osobu) najskôr vykostíme (na to narežeme pozdĺžne mäso a potom sa ho snažíme stiahnúť z kosti). Kdo si netrúfa, môže rovno kúpiť vykostené mäso zo stehien.
- Následne mäso pokrájame na malé kocky.
- 2 cibule pokrájame na kocky a necháme pomaly na oleji opekať do hneda. Pridáme kuracie mäso.
- Osolíme, okoreníme čiernym prípadne grilovacím korením a opekáme až mäso zatiahne póry.
- Posypeme 2 Pl zemiakového škrobu ako aj 1-2pl červenej papriky a zalejeme 200ml vody. Premiešame.
- Prikryté necháme 10-15min. dusiť na nízkom ohni.
- Na záver pridáme 100ml šľahačkovej smotany a už len necháme zovrieť.
- Ideálnou prílohou sú halušky, spätzle alebo uhorkový šalát.

Please follow and like us: