8 februára, 2020
Aromatický bulgur na pretlaku

Bulgur je výborná príloha, či už k zeleninovým alebo mäsitým pokrmom. Prípravou sa podobá ryži, ale bulgur vie aj viac. Bulgur možno pripraviť na vela rôznych spôsobov, a nakoľko je sám relatívne chuťovo neutrálny, naberá varením dodatočne chute a arómy.
Postup:
- 1 cibuľu ošúpeme a pokrájame na kocky. Necháme opekať v panvici na troche oleja.
- Za šálku bulguru dáme do sitka, umyjeme pod tečúcou vodou a necháme dobre odkvapkať.
- Potom bulgur pridáme k cibuli a ďalej spolu za miešania pečieme. Pridáme za 1 čl pasty harrisa (jemne pikantná papriková pasta z orientu, kdo nemá môže vynechať) a za 1pl balsamica (ja som použila balsamico z granátového jabĺčka, ktoré je jemne nasladlé). Premiešame.
- Zalejeme 1 šálkou vody a 1 šálkou rajčinového pretlaku. Kdo chce môže tiež pridať zopár kúskov rajčiny zbavenej kože a pokrájanej na kocky.
- Osolíme, pridáme čierne korenie a necháme zovrieť.
- Potom hrniec prikryjeme pokrievkou, oheň stlmíme na minimum a necháme takto 20min. Variť.
- Posledné 2 minúty dáme po pokrievku 1 papierovú kychynskú utierku, ktorá odoberie pokrmu prebytočnú vlhkosť.
- Pred servírovaním premiešame, najlepšie vidličkou.
Please follow and like us:
One thought on : 1
Pingback: Kuracie prsia na oregáne