HomeHlavné jedlá slané Aromatický bulgur na pretlaku

Aromatický bulgur na pretlaku

Comments : 1 Posted in : Hlavné jedlá slané, Príloha on by : lydia.argilli Značky:, , ,

Bulgur je výborná príloha, či už k zeleninovým alebo mäsitým pokrmom. Prípravou sa podobá ryži, ale bulgur vie aj viac. Bulgur možno pripraviť na vela rôznych spôsobov, a nakoľko je sám relatívne chuťovo neutrálny, naberá varením dodatočne chute a arómy.

Postup:

  • 1 cibuľu ošúpeme a pokrájame na kocky. Necháme opekať v panvici na troche oleja.
  • Za šálku bulguru dáme do sitka, umyjeme pod tečúcou vodou a necháme dobre odkvapkať.
  • Potom bulgur pridáme k cibuli a ďalej spolu za miešania pečieme. Pridáme za 1 čl pasty harrisa (jemne pikantná papriková pasta z orientu, kdo nemá môže vynechať) a za 1pl balsamica (ja som použila balsamico z granátového jabĺčka, ktoré je jemne nasladlé). Premiešame.
  • Zalejeme 1 šálkou vody a 1 šálkou rajčinového pretlaku. Kdo chce môže tiež pridať zopár kúskov rajčiny zbavenej kože a pokrájanej na kocky.
  • Osolíme, pridáme čierne korenie a necháme zovrieť.
  • Potom hrniec prikryjeme pokrievkou, oheň stlmíme na minimum a necháme takto 20min. Variť.
  • Posledné 2 minúty dáme po pokrievku 1 papierovú kychynskú utierku, ktorá odoberie pokrmu prebytočnú vlhkosť.
  • Pred servírovaním premiešame, najlepšie vidličkou.
Please follow and like us:

1 COMMENT

One thought on : 1

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial