HomePecieme Jablkový Cheesecake s marcipánom

Jablkový Cheesecake s marcipánom

Posted in : Pecieme, Sladké on by : lydia.argilli Značky:, , ,

Jednoduchý a chutný cheesecake. chuť jabĺk krásne harmonizuje s chuťou marcipánu a mandlí. Výborný zimný desert.

Na cesto potrebujete:

  • 300g hl.múky
  • 100g masla izbovej teploty
  • 50g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • Štipka soli
  • 1 vajíčko 

Plnka:

  • 3 vajíčka
  • 200ml kyslej smotany
  • 250g krémovitého syra (Lučina) alebo mascarpone
  • 1 vanilkový pudingový prášok
  • 50g kr. Cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3-4 väčšie jablká
  • 200g marcipánu
  • 100g posekaných mandlí

Postup:

  • Múku premiešame s maslom, cukrom a vanilkovým cukrom ako aj vajíčkom a štipkou soli. Cesto krátko pomiesime rukamy až pokiaľ sa všetky komponenty dobre spoja.
  • Potom cesto roztrháme na kúsky a tie kládieme do vymastenej kruhovej tortovej formy (Priemer 24 alebo 26cm) a rukamy rovnomerne rotlačíme do formy tak aby bolo cesto na spodku rovnako hrubé a po krajoch ostalo ešte 1,5cm vysoký okraj. Alternatívne možno cesto vygúľať medzi 2 papiermi na pečenie a potom preniesť do formy a odrezať nadbytočné kraje.
  • Na plnku vyšľaháme vajíčka s cukrom do penista. Pridáme kyslú smotanu a krémovitý syr a pudingový prášok.
  • Jablká ošúpeme, rozrežeme na polovičku a vyberieme jaderník. Potom pokrájame na tenučké plátky.
  • 2/3 plnky nalejeme na pripravené cesto. Do plnky postrúhane marcipánovú zmes. Na to poukladáme plátky jabĺk, ktoré rozložíme rovnomerne a jemne pritlačíme do cesta.
  • Na záver polejeme jablká zvyšnou plnkou a vrch posypeme kúskami mandlí.
  • Cheesecake necháme piecť najskôr zakrytý alobalom 30min. a potom odokrytý ešte 15min. Pri 180°C.
  • Pred narezaním nechať dôkladne vychladnúť.
dav
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial