HomeHlavné jedlá Bezmäsité jedlá Nenáročné krémovité tuniakové špagety

Nenáročné krémovité tuniakové špagety

Posted in : Bezmäsité jedlá, Expresné recepty, Hlavné jedlá on by : lydia.argilli Značky:

Fantastické rýchle jedlo hotové za pár minút. Zabudnite na suché cestoviny ?, tieto sa len tak kúpu v omáčke a sú krásne krémovité a to aj bez smotany.

Postup:

  • V hlbokom hrnci necháme zovrieť vodu, osolíme a vložíme špagety. Tie necháme za občastného miešania variť do mäkka.
  • Potom zlejeme z vody, túto nevyhodíme ale zachytíme do šálky.
  • Zatiaľ, čo sa špagety varia, na oleji a 2pl masla pomaly opečiene cibuľku do zlatista.
  • Pridáme tuniaka aj so slnečnicovým olejom.
  • Všetko zalejeme 200ml rajčinovej šťavy ako aj 150ml vody z cestovín. Dochutíme čiernym korením, štipkou cukru, prípadne soľou (treba soliť opatrne lebo voda z cestovín je spaná). Na záver pridať sušené bylinky podľa chuti (bazalku, oregano, čili, tymián).
  • Potom prilejeme k omáčke 100ml mlieka ako aj pridáme 100g tvrdého postrúhaného syra (napr. Gouda) a všetko miešame až sa syr roztopí.
  • Kdo chce môže pridať na záver tiež zaváranú kukuričku, olivy či šampióny.
  • Tesne pred servírovaním premiešať uvarené špagety s omáčkou a ešte horúce podávať.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-7" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial