17 novembra, 2019
Jesenná tekvicová polievka s červenou šošovicou

Táto polievka krásne zohreje a je krémovitá aj bez zahusťovania.
Postup:
- 1 veľkú cibuľu pokrájať na drobno a pomaly opekať na oleji do zlatista.
- Za malú šálku červenej šošovici umyť pod tečúcou vodou a nechať odkvapkať.
- 1/2 maslovej (alebo Hokkaido) tekvice pokrájať na kocky ako aj 1/2 sladkého zemiaku. Pridať k cibuľke a spolu pražiť.
- Na záver ošúpať a pokrájať mrkvu a pridať k zelenine ako aj umytú šošovicu.
- Zaliať 1,5 L vody/vývaru. Dochutiť soľou, čiernym korením. kmínom a sušeným čili a zakryté nechať 1/2 hodinu dusiť.
- Na záver pomixovať ponorným mixérom do hladka a dochutiť citrónovou šťavou prípadne maslom roztopeným s trochou červenej štipľavej papriky.
Please follow and like us: