9 novembra, 2019
Zemiakový prívarok

Na staré kolená sa zo mňa stal veľký fanúšik prívarkov a až prednedávnom som so začudovaním skonštatovala, že na mojej stránke chýba recept na môj naoblúbenejší prívarok- zemiakový. Tento je nielen hotový za 20min. ale výborne tiež chutí mojím deťom a tak je to výborná teplá rýchla večera.
Postup:
- 1/2kg zemiakov ošúpeme, pokrájame na rovnako veľké kocky a umyjeme pod tečúcou vodou.
- Potom dáme do hrnca spolu s 1 bobkovým listom, 1čl drvenej rasce, 3 zrniečkami čierneho korenia a 2 ošúpaných cesnakových strúčikov (v celku).
- Všetko zalejeme vodou tak, aby bola ca. 2 cm nad okrajom zemiakov. Následne osolíme a necháme zakryté na miernom ohni variť 15min.
- Na zahustenie zmiešame v miske 100ml sladkej smotany na varenie, 200ml mlieka, 1,5PL hl. múky, 1PL zem. škrobu a všetko spolu premiešame až zaniknú hrudky.
- Zmes vlejeme cez sítko ku zemiakom a premiešame. Necháme za miešania krátko zovrieť potom oheň vypneme.
- Na záver dochutíme 0,5-1PL octu (podľa toho, kdo ma ako rád kyslé) a 1čl cukru. Ja pridávam tiež kôpor.
- Servírujeme s vajíčkom na tvrdo alebo volským okom, údeným mäsom či párkom. A komu je málo sýte aj s chlebíkom :).

Please follow and like us: