HomePecieme Šťavnatá citrónová bábovka s citrónovou polevou

Šťavnatá citrónová bábovka s citrónovou polevou

Posted in : Pecieme, Sladké on by : lydia.argilli Značky:,

Svokrovci mi doniesli z dovolenky v Turecku čerstvé citróny. Čo by mohlo byť lepšie spracovanie ako do tejto krásne šťavnatej a aromatickej bábovky?

Potrebujete:

  • Šťava a kôra z 1-2 citrónov (závisí od veľkosti citróna)
  • 4 vajíčka
  • 200g masla
  • 160g hl. múky
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku
  • 1/2 balenie prášku do pečiva
  • 100g kr. cukru
  • 1 vanilkový cukor

Postup:

  • Najskôr zapnúť trúbu na 160C aby sa už počas prípravy predhriala.
  • Vajíčka vyšľahať s cukrom do penista.
  • Maslo nechať roztopiť a kompletne vychladnúť.
  • Citrónovú kôru postrúhať k vajíčkam, potom vytlačiť šťavu z citrónov a takisto pridať k vyšľahaným vajíčkam.
  • Keď maslo vychladne, pridať k vajíčkam a spolu prešľahať.
  • Na záver pridať suché položky – múku, vanilkový pudingový prášok, prášok do pečiva ako aj vanilkový cukor.
  • Bábovkovú formu vymastiť. Potom do formy naliať pripravené cesto.
  • Bábovku nechať piecť pri 160C ca. 40min. Potom vybrať z trúby a z formy vyklopiť až keď bábovka kompletne vychladne.
  • Povrch možno ozdobiť roztopenou bielou čokoládou zmiešanou s citrónovou kôrou a 2PL citr. šťavy ako aj kúskami kandizovaných citrónov.
Please follow and like us:
[Total: 1    Average: 5/5]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial