9 novembra, 2019
Šťavnatá citrónová bábovka s citrónovou polevou

Svokrovci mi doniesli z dovolenky v Turecku čerstvé citróny. Čo by mohlo byť lepšie spracovanie ako do tejto krásne šťavnatej a aromatickej bábovky?
Potrebujete:
- Šťava a kôra z 1-2 citrónov (závisí od veľkosti citróna)
- 4 vajíčka
- 200g masla
- 160g hl. múky
- 1 balenie vanilkového pudingového prášku
- 1/2 balenie prášku do pečiva
- 100g kr. cukru
- 1 vanilkový cukor
Postup:
- Najskôr zapnúť trúbu na 160C aby sa už počas prípravy predhriala.
- Vajíčka vyšľahať s cukrom do penista.
- Maslo nechať roztopiť a kompletne vychladnúť.
- Citrónovú kôru postrúhať k vajíčkam, potom vytlačiť šťavu z citrónov a takisto pridať k vyšľahaným vajíčkam.
- Keď maslo vychladne, pridať k vajíčkam a spolu prešľahať.
- Na záver pridať suché položky – múku, vanilkový pudingový prášok, prášok do pečiva ako aj vanilkový cukor.
- Bábovkovú formu vymastiť. Potom do formy naliať pripravené cesto.
- Bábovku nechať piecť pri 160C ca. 40min. Potom vybrať z trúby a z formy vyklopiť až keď bábovka kompletne vychladne.
- Povrch možno ozdobiť roztopenou bielou čokoládou zmiešanou s citrónovou kôrou a 2PL citr. šťavy ako aj kúskami kandizovaných citrónov.

Please follow and like us: