Šťavnatá citrónová bábovka s citrónovou polevou

Svokrovci mi doniesli čerstvé bio- citróny. Čo by mohlo byť lepšie spracovanie ako do tejto krásne šťavnatej a aromatickej bábovky?

Potrebujete:

  • Šťava a kôra z 1-2 citrónov (závisí od veľkosti citróna)
  • 4 vajíčka
  • 100ml oleja
  • 160g hl. múky
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku
  • 1/2 balenie prášku do pečiva
  • 100g kr. cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 100g pr. Cukru+ ca.2Pl citrónovej šťavy na polevu

Postup:

  • Najskôr si zapneme trúbu na 160C aby sa už počas prípravy predhriala.
  • Bielka vyšľaháme do tuhej peny. Odložíme stranou.
  • Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
  • Citrónovú kôru postrúhame k vajíčkam, potom vytlačíme šťavu z citrónov a takisto ju pridáme k vyšľahaným žĺtkam.
  • Na záver pridáme suché položky – múku, vanilkový pudingový prášok, prášok do pečiva ako aj vanilkový cukor. Prešľaháme. Potom pomalými pohybmi primiešame bielkový sneh.
  • Bábovkovú formu vymastíme. Potom do formy nalejeme pripravené cesto.
  • Bábovku necháme piecť pri 160C ca. 40min. Potom vyberieme z trúby a necháme vychladnúť. Až potom vyklopíme z formy.
  • Na polevu zmiešame práškový cukor s ca 2PL citr. šťavy. Poleva by mala byť mierne krémovitá. Potom ju nalejeme na vychladnutú bábovku.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*