HomeHlavné jedlá slané Bezmäsité jedlá Zemiaková baba “haruľa” z plechu so sladkým zemiakom

Zemiaková baba “haruľa” z plechu so sladkým zemiakom

Posted in : Bezmäsité jedlá, Expresné recepty, Hlavné jedlá slané on by : lydia.argilli Značky:

Mám veľmi rada zemiakovú kombináciu, keď klasickú chuť zemiaku obohatí jemne nasladlá chuť sladkého zemiaku. Optimálny je pomer 50:50. Aj tento recept kombinuje tieto 2 výborné zeleniny. Výsledkom je chutná a málo kalorická zemiaková baba hotová za pár minút.

Potrebujete:

  • 500g normálnych zemiakov
  • 500g sladkého zemiaku
  • 2 vajíčka
  • 1 cibuľa
  • 2PL masla
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 100g tvrdého syru (eidam, gouda)
  • oregano, soľ, čierne korenie, drtená rasca
  • ca. 50g hl. múky

Postup:

  • Cibuľu pokrájať na drobno a nechať v panvici na oleji a masle opekať pomaly do zlatista. Potom nechať vychladnúť.
  • Medzitým ošúpať zemiaky, postrúhať ich na jemno (buď ručne alebo v kuchynskom robote) a dobre z nich vytlačiť šťavu.
  • Vytlačené postrúhané zemiaky dať do misky. Pridať na jemno postrúhaný syr, pretlačený strúčik cesnaku, opraženú cibuľu aj z tukom, vajíčka a dochutiť soľou, čiernym korením a rascou ako aj oreganom.
  • Na záver pridať múku (množstvo závisí od vlhkosti zemiakov) ale zmes by mala byť podobná cestu na palacinky.
  • Pekáč vymastiť a zemiakovú zmes naňho rovnomerne rozložiť, povrch dobre zarovnať. Je dôležité aby cesto nebolo vyššie ako 0,5-1cm.. len tak dosiahne tú správnu chrumkavosť počas pečenia.
  • Nechať piecť pri 200C ca. 40min (ja pečiem 30min. zakryté a 10min. dopekám odokryté aby bol vrch chrumkavý).

Please follow and like us:
[Total: 0    Average: 0/5]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial