Tento výborný šalát sa výborné hodí v zimnom období k mäsovým či zeleninovým pokrmom. Takisto výborná príloha ku grilovanému mäsu. Väčšinou je založený na ťažkom majonézovom dresingu, pred rokmi som však vyskúšala tento jogurtový dresing a inak už ani nerobím.
Na dresing potrebujete:
- 250ml bieleho jogurtu
- 3PL majonézy
- 1PL kr. cukru
- soľ
- čierne korenie
Postup:
- 1/2 hlávky bielej kapusty posekať na tenučko. Najlepšie je ponechať túto robotu kuchynskému robotovi.
- Kapustu odložiť stranou do väčšej misky. Posypať soľou a rukami premiešať a kapustu trochu potlačiť, tak sa lepšie spojí so soľou.
- 3 veľké mrkvy postrúhať na hrubo ako aj 1-2 jablká (bez šupky). Pridať ku kapuste.
- Jogurt, majonézu, cukrom a čierne korenie dať najlepšie do zaváraninového poháru. Ten dobre uzavrieť viečkom a ako v shakeri miešať až sa všetky zložky dobre prepoja.
- Dresing vyliať na zeleninu, dobre spolu premiešať a najlepšie aspoň pol dňa pred servírovaním nechať stáť v chlade.
- Kdo chce môže servírovať posypané posekanými vlašskými orechmi.