Výborná marináda na kuracie prsia

Túto marinádu pripravovala moja babka a neskôr aj moja mama a tú arómu pečeného mäsa na naloženej v tejto marináde si dodnes pamätám z detstva. Výborne na tejto marináde je tiež, že konzervuje mäso. Naložené v marináde vydrží aj 2-3dni v chlade. Optimálne je nechať marinovať mäso aspoň 1/2 dňa, ja ho zvyknem naložiť na noc a na ďaľší deň spotrebovať.

Na ca. 500g kuracích pŕs potrebujete:

  • 4PL oleja
  • 2 vajíčka
  • 2PL kečupu
  • 2čl soli
  • 1 čl čierného korenia
  • 1čl sladkej papriky (sladkej alebo štipľavej)
  • 2čl cucurma (kdo nemá môže použiť aj curry korenie)
  • 1 cibuľa pokrájaná na jemnúčko
  • 1čl sušeného cesnaku
  • 1čl sušeného čili
  • 2čl grilovacieho korenia
  • 1čl cukru
  • (kdo chce môže pridať 1PL tekutej Maggi omáčky)

Postup:

  • Prísady na marinádu spolu dobre premiešať.
  • Marinádu dať buď do sklenenej alebo nerezovej misky a pridať kuracie prsia pokrájané na pláty.
  • Dobre obaliť v marináde a zakryté nechať niekoľko hodín oddychovať v marináde.
  • Mäso zprudka opražiť na oleji do zlatista.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*