Túto marinádu pripravovala moja babka a neskôr aj moja mama a tú arómu pečeného mäsa na naloženej v tejto marináde si dodnes pamätám z detstva. Výborne na tejto marináde je tiež, že konzervuje mäso. Naložené v marináde vydrží aj 2-3dni v chlade. Optimálne je nechať marinovať mäso aspoň 1/2 dňa, ja ho zvyknem naložiť na noc a na ďaľší deň spotrebovať.
Na ca. 500g kuracích pŕs potrebujete:
- 4PL oleja
- 2 vajíčka
- 2PL kečupu
- 2čl soli
- 1 čl čierného korenia
- 1čl sladkej papriky (sladkej alebo štipľavej)
- 2čl cucurma (kdo nemá môže použiť aj curry korenie)
- 1 cibuľa pokrájaná na jemnúčko
- 1čl sušeného cesnaku
- 1čl sušeného čili
- 2čl grilovacieho korenia
- 1čl cukru
- (kdo chce môže pridať 1PL tekutej Maggi omáčky)
Postup:
- Prísady na marinádu spolu dobre premiešať.
- Marinádu dať buď do sklenenej alebo nerezovej misky a pridať kuracie prsia pokrájané na pláty.
- Dobre obaliť v marináde a zakryté nechať niekoľko hodín oddychovať v marináde.
- Mäso zprudka opražiť na oleji do zlatista.