Lydia_Argilli_food_photography-Ako pripraviť karamel - 20 rád, ako sa vám vždy podarí

Karamelová poleva ktorá netečie- ako pripraviť karamel

Karamelová poleva dokáže každý zákusok či cheesecake premeniť na luxusný zákusok. Avšak veľa ľudí sa bojí karamel pripravovať. Takisto často natrafíte medzi receptami na karamelovú polevu, ktorá síce vyzerá najskôr lákavo ale po narezaní koláča vôbec neudrží tvar a sa vyleje.

Táto karamelová poleva je chuťovo je výborná a krásne drží tvar aj po nakrojení. Kdo má rád môže k poleve pridať štipku soli a vyrobiť tak slanú karamelovú polevu. Aby sa vám karamel vždy vydaril je dobré ovládať základné princípy jeho prípravy. Tieto niesú ťažké a uvidíte, že pri ich dodržaní vám bude odmenou skvelý karamel (bez hrčiek, prihorenia či iných nehôd).

Pri karamele treba dodžiavať zopár pravidiel

20 rád, ako sa vám vždy podarí

Suroviny na polevu

  • 80g kr. cukru
  • 2PL vody
  • 80g šľahačkovej smotany
  • 100g masla

Postup:

  • Na karamelovú polevu dáme do hrnca cukor spolu s troškou vody a pomaly necháme zmes zohrievať. Nemiešame varechou, len občastným krútením hrnca.
  • Zatiaľ, čo sa pomaly cukor topí, dáme do druhého hrnca zohriať smotanu a maslo aby boli horúce (nemali by ale zovrieť).
  • Potupne začne cukor mať hnedastú (karamelovú farbu). Stane sa tak relatívne náhlo, preto by sa malo stáť vždy pri hrnci aby ste tento moment vystihli.
  • Potom prilejeme do zmesy horúcu smotanu s maslom a miešame na jemnom ohni, až sa všetky prípadné hrudky karamelu rozpustia.
  • Karamelovú polevu necháme aspoň 10 minút chladnúť, predtým než ju nalejeme na koláč.
  • Koláč s polevou necháme pred narezaním aspoň 2 hodiny oddychovať v chladničke, ideálne cez noc.

Ak hľadáte jednoduchý recept na vždy chutný cheesecake, tak odporúčam si pozrieť tento recept na cheesecake zo salka. Práve cheesacke či tarte chutia výborne s touto polevou.

Tento recept patrí do kategórie – Pečieme, Poleva

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV
Veľkonočné recepty

Nezabudnite tiež nahliadnúť k veľkonočné recepty-

10 receptov na pečenie

Nezabudnite tiež nahliadnúť k veľkonočné recepty-

10 receptov na varenie

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
6,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Veľkonočné recepty – 10 receptov na varenie

    Veľkonočné recepty – 10 receptov na varenie

    Pripravila som pre vás zbierku tentoraz nápadov na Veľkonočné recepty na varenie. Dúfam, že vás tieto budú inšpirovať. Ak vás niektorý z receptov zaujme, tak stačí kliknúť na názov receptu a budete presmerovaný priamo k receptu. Nezabudnite tiež nahliadnúť k veľkonočné recepty- 10 receptov na pečenie Šaláty Zemiakový šalát zo […]


  • Veľkonočné recepty – 10 receptov na pečenie

    Veľkonočné recepty – 10 receptov na pečenie

    Veľká noc je skutočne pred dverami a preto som sa rozhodla zostaviť pre vás 10 chutných veľkonočných receptov na pečenie. Ak vás niektorý z týchto receptov inšpirujú a budete si chcieť k ním prečítať viac, stačí stlačiť názov receptu a automaticky budete presmerovaný na celý recept, prípadne video. 10 chutných […]


  • Veľkonočná zľava na zápisník receptov

    Veľkonočná zľava na zápisník receptov

    Veľká noc je už doslova za dverami a preto chcem sa s vami ako prípravu na tento čas podeliť hneď o 2 veci. Veľkonočné recepty Jednak som vypracovala väčšie množstvo receptov k veľkonočným sviatkom. Mnohé z týchto receptov sú tradičné recepty na pochúťky, ktoré nechýbajú v kuchyniach niektorých krajov slovenska, […]


  • Mrkvová torta s orechami a bielou čokoládou

    Mrkvová torta s orechami a bielou čokoládou

    Hľadáte skvelý dezert, ktorý je ešte k tomu aj zdravý? Mrkvová torta je skvelá voľba. Cesto plné orechov, ktoré je pridaním mrkvy nadýchanejšie a šťavnatejšie, doplnené o plnku z bielej čokolády.


  • Slaný koláč plnený špenátom

    Slaný koláč plnený špenátom

    Poznáte tento slaný koláč plnený špenátom vyrobeným z chrumavého filo cesta? Ak ešte nie, rozhodne stoji za vyskusanie. Okrem toho je špenát pasujuci k dnešného sviatku zeleného veľkonočného štvrtka


  • Šťavnatá hrnčeková piškóta s vanilkovou príchuťou

    Šťavnatá hrnčeková piškóta s vanilkovou príchuťou

    Tento základný recept na piškótové cesto je skvelým univerzálnych receptom na piškótové cesto, ktoré môžete použiť tak na prípravu zákuskov, torty či iných dezertov. Prečo by ste mali tento recept vyskúšať Jednoduché ingrediencie, vynikajúca chuť Z niekoľkých základných surovín v špajze môžete pripraviť piškótový koláč, ktorý je plný chuti a […]


5 komentárov

  1. Pingback: Veterníčky podľa receptu mojej starej mamy – Recepis.sk

  2. Pingback: Grilážky bez salka – Recepis.sk

  3. Spravna poznamka s teplotou karamelu,lebo presne mne sa to stalo ,davno,omylom som proste chcela prstom ochutnat karamel?tak bolelo to asi tri dni???

    • lydia.argilli

      Jeej, to muselo byť riadne bolestivé ?. Človek rýchlo podcení akú teplotu taký horúci karamel dosiahne. Preto ho nikdy nerobím keď sú pri mne deti, človek nikdy nevie a hovorí sa, že nešťastie nechodí po horách ale po ľuďoch ?. Prajem aj naďalej veľa radosti pri pečení.

  4. Pingback: recepis.sk - keď tradície chutia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*