V našej rodine sa tešia orientálne jedlá veľkej obľube. K tým populárnym patrí u nás doma aj táto turecká pizza s oblohou z mletého hovädzieho mäsa. Výborná najmä v kombinácii s čerstvým šalátom.
Na cesto (12ks) potrebujete:
- 500g hl. múky
- 1/2 čerstvého droždia
- 1PL kr. cukru
- 1PL soli
- 2PL oliv. oleja
- 1PL masla izbovej teploty
- 1PL prášku do pečiva
- ca. 250ml vlažnej vody
Na plnku potrebujete:
- 150g hov. mletého mäsa
- 2PL rajčinového pretlaku
- 1 paprika
- 1 cibuľa
- soľ, čierne korenie, sušené čili
- 2PL posekanej petržlenovej vňati
Postup:
- Droždie rozdrobíme do misky a posypeme ho cukrom. Dobre spolu rozmiešame a necháme 10 minút stáť, pokiaľ sa vytvorí kvások.
- Múku zmiešame so soľou, olivovým olejom, maslom a práškom do pečiva. Pridáme kvások a postupne za miesenia pridávame vodu,až pokiaľ sa vytvorí elastické cesto.
- Cesto vložíme do uzatvárateľnej misky na kysnutie a necháme ho 1/2 hodinu kysnúť na teplom ceste. Potom premiesime a rozkrájame ho na 12 rovnako veľkých kúskov.
- Na plnku rozmixujeme mixérom na jemno cibuľu, papriku a rajčinový pretlak. Pridáme surové mleté mäso, korenie, vňať a ešte spolu premiešame. Zmes má byť kompaktná ale nie moc vlhká.
- Potom plnku dochutíme soľou, ciernym korením a čili.
- Každý kus cesta rozvaľkáme potom na kruhl alebo do podlhovastého tvaru a položíme ho na plech vyložený papierom na pečenie.
- Na každý kruh cesta potom naniesiemme za 1PL plnky a opačnou stranou lyžice plnku na ceste rozotrieme.
- Pečieme pri 200C ca. 15-20min. do zlatista.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.
-
Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín
Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?
-
Šťavnaté rezy Margot
Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]