9 septembra, 2019
Turecká pizza Lahmacun

V našej rodine sa tešia orientálne jedlá veľkej obľube. K tým populárnym patrí u nás doma aj táto turecká pizza s oblohou z mletého hovädzieho mäsa. Výborná najmä v kombinácii s čerstvým šalátom.
Na cesto (12ks) potrebujete:
- 500g hl. múky
- 1/2 čerstvého droždia
- 1PL kr. cukru
- 1PL soli
- 2PL oliv. oleja
- 1PL masla izbovej teploty
- 1PL prášku do pečiva
- ca. 250ml vlažnej vody
Na plnku potrebujete:
- 150g hov. mletého mäsa
- 2PL rajčinového pretlaku
- 1 paprika
- 1 cibuľa
- soľ, čierne korenie, sušené čili
- 2PL posekanej petržlenovej vňati
Postup:
- Droždie rozdrobiť do misky a posypať kr. cukrom. Dobre spolu rozmiešať a nechať 10min. stáť pokiaľ sa vytvorí kvások.
- Múku zmiešať so soľou, oliv. olejom, maslom a práškom do pečiva. Pridať kvások a postupne za miesenia pridávať vodu až pokiaľ sa vytvorí elastické cesto.
- Cesto vložiť do zatvárateľnej misky na kysutie a nechať 1 hod. kysnúť na teplom ceste. Potom premiesiť a rozkrájať na 12 rovnako veľkých kúskov.
- Na plnku rozmixovať na jemno cibuľu, papriku a rajčinový pretlak. Pridať hov. mäso, korenie, vňať a ešte spolu premixovať. Zmes má byť kompaktná ale nie moc vlhká.
- Každý kus cesta rozvaľkať na kruh (ja robím veľkosti malého taniera) a položiť na plech vyložený papierom na pečenie. Na každý kruh naniesť za 1PL plnky a opačnou stranou lyžice plnku na ceste rozotrieť.
- Piecť pri 200C ca. 15-20min. do zlatista.
Please follow and like us: