Turecká polievka z červenej šošovice Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Turecká polievka z červenej šošovice

Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo.

Suroviny:

  • 1 šálka (200ml) červenej šošovice
  • 1 veľká kuchynská cibuľa
  • 2 ks mrkva
  • 1/4 celeru
  • 1/2 póru
  • 2 zemiaky
  • 1,5 Pl sušenej mäty
  • 1 čl sušeného čili
  • Šťava z 1/2 citróna
  • Soľ, čierne korenie, kmín
  • 2 l vody/ vývaru

Postup:

  • Na prípravu tejto polievky ošúpeme cibuľu a pokrájame ju na kocky.
  • Potom necháme cibuľu pomaly opekať na oleji.
  • Mrkvu, kus zeleru a póru pokrájame na drobno, pridáme k cibuli a spolu opekáme aspoň 5 minút pokiaľ začne zelenina mať hnedastú farbu. Takisto pridáme za lyžicu sušenej mäty a čili.
  • Potom pridáme ošúpané zemiaky a červenú šošovicu, ktorú sme najskôr dôkladne opláchli pod tečúcou vodou. Šošovicu oplachujeme až z nej prestane tiecť mútna voda.
  • Všetko zalejeme vodou/vývarom, pridáme soľ a čierne korenie a necháme 35 minút spolu variť.
  • Polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a dochutíme ju citrónovou šťavou a sušenou mätou.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*