4 septembra, 2019
Rýchla karlovarská knedľa

Výborná príloha v ktorej možno využiť staršie pečivo – rožky, praclíky či biely chlieb.
Potrebujete:
- 4ks pečiva – môže byť aj staršie
- 2 vajíčka
- 1/2PL soli
- 4PL posekanej petržlenovej vňate
- 125g hrubej múky

Postup
- Na knedlík pečivo pokrájať na kocky. Medzitým zmiešať v miske 250ml mlieka spolu s 2 žĺtkami a trochou soli a čierného korenia. Do mlieka vložiť chlebové kocky a nechať ich krátko sa napiť.
- Medzitým vyšlahať 2 bielka do tuha. K toastovým kockám pridať potom za 2Pl rozpusteného masla, 120g hrubej múky a dobre premiešať.
- Na záver ešte pridať sneh z bielkou a zamiesiť.
- Z potravinovej fólie odstrihnúť ca.60cm dlhý pás a do stredu dať polovičku knedľovej zmesi.
- Potom obe strany fólie spojiť a zatočiť zmes do valca. Strany valca dobre uzavrieť. Potom valec zakrútiť do alobalu a takisto konce dobre uzavrieť. To isté zopakovať aj s druhou polovicou zmesi.
- Na záver valce nechať variť 20min. vo vriacej vode. Pred servírovaním nechať knedlík chvíľu odstáť, potom odbaliť alobal aj potravinovú fóliu a nakrájať na tenké krajce.

Please follow and like us:
One thought on : 1
Pingback: Rýchle kuracie prsia na smotane – Recepis.sk