2 septembra, 2019
Pečené zemiaky s mozzarella plnkou

Výborné bezmäsité jedlo, ktoré je zvonku chrumkavé a zvnútra mäkká a plné chuti.
Postup:
- 8 veľkých zemiakov dobre umyť, osušiť. Z alobalu si pripraviť 8 pásov.
- Do každého alobalového pásu vložiť 1 zemiak, ten poprepichovať ihlou na pár miestach, posypať soľou a dobre zarolovať do alobalu. Potom položiť na plech. To zopakovať z všetkými zemiakmi.
- Zemiaky v alobale nechať najskôr 50min. piecť pri 200°C. Potom zemiaky odbaliť z alobalu a nechať mierne vychladnúť.
- Každý zemiak prekrojiť na polovičku a pomocou lyžice vydlabať do stredu dieru. Vydlabanú časť zemiaku dať do misky a zemiak položiť na plech vyložený papierom na pečenie.
- K vydlabaným kusom zemiakov pridať 250g krémovitého mäkkého syru (napr. Lučina), bylinky podľa chuti (pažítka) a všetko spolu pomágať na kašu zemiakovým lisom.
- Potom pridať k zmäsi 4-5ks sušených rajčín pokrájaných na drobno, 1 mozzarellu pokrájanú na jemno, soľ a čierne korenie a všetko dobre premiešať.
- Zmes naplniť do cukrárenského vrecúška a naplniť ňou prázdne miesta v zemiaku. Povrch pokvapkať olejom a nechať ešte 20min. zapekať do zlatista.


Please follow and like us: