HomeHlavné jedlá slané Bezmäsité jedlá Pečené zemiaky s mozzarella plnkou

Pečené zemiaky s mozzarella plnkou

Posted in : Bezmäsité jedlá, Hlavné jedlá slané on by : lydia.argilli Značky:, , ,

Výborné bezmäsité jedlo, ktoré je zvonku chrumkavé a zvnútra mäkká a plné chuti.

Postup:

  • 8 veľkých zemiakov dobre umyť, osušiť. Z alobalu si pripraviť 8 pásov.
  • Do každého alobalového pásu vložiť 1 zemiak, ten poprepichovať ihlou na pár miestach, posypať soľou a dobre zarolovať do alobalu. Potom položiť na plech. To zopakovať z všetkými zemiakmi.
  • Zemiaky v alobale nechať najskôr 50min. piecť pri 200°C. Potom zemiaky odbaliť z alobalu a nechať mierne vychladnúť.
  • Každý zemiak prekrojiť na polovičku a pomocou lyžice vydlabať do stredu dieru. Vydlabanú časť zemiaku dať do misky a zemiak položiť na plech vyložený papierom na pečenie.
  • K vydlabaným kusom zemiakov pridať 250g krémovitého mäkkého syru (napr. Lučina), bylinky podľa chuti (pažítka) a všetko spolu pomágať na kašu zemiakovým lisom.
  • Potom pridať k zmäsi 4-5ks sušených rajčín pokrájaných na drobno, 1 mozzarellu pokrájanú na jemno, soľ a čierne korenie a všetko dobre premiešať.
  • Zmes naplniť do cukrárenského vrecúška a naplniť ňou prázdne miesta v zemiaku. Povrch pokvapkať olejom a nechať ešte 20min. zapekať do zlatista.
Please follow and like us:
[Total: 0    Average: 0/5]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial