Domáca zámelka do polievky Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Domáca zámelka do polievky

Túto prílohu do polievky robievala moja starká. Nieje tažká na prápravu a výborne sa hodí k zeleninovým polievkám či do kuracieho či hovädzieho vývaru, ktoré sú vďaka nej nielen hustejšie ale aj sýtejšie.

Suroviny:

  • 1 vajíčko (veľkosť M/L)
  • 1čl soli
  • 120-150g hr. múky (množstvo závisí od veľkosti vajíčka)

Postup:

  • Vajíčko rozmiešať vidličkou v miske spolu so soľou.
  • Postupne pridávať k vajíčku múku  a z času na čas premiesiť rukami. Múky by malo byť toľko ako vzniklo tuhé, tvrdé cesto, ktoré sa dá strúhať.
  • Potom pomocou hrubého strúhadla postrúhať cesto na plech tak aby mali zámelky dostatok miesta a neležali na sebe. Takto pripravené nechať stáť aspoň 1/2hodinu aby preschli.
  • Medzitým zohriať vo veľkom hrnci 3L vody, pridať 1PL soli a keď voda zovrie nahádzať do nej zámelky. Tie nechať 2-3min. variť pokiaľ nezačnú vyplavovať na povrch.
  • Potom zámelky z vody zliať, nechať odkvapkať a poliať slnečnicovým olejom a premiešať. Takto pripravené sa vkladajú do horúcej polievky, netreba ich už dodatočne variť. 
Silný hydinový vývar so zámelkou

One Comment

  1. Pingback: Biela zeleninová polievka – Recepis.sk

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*