HomeHlavné jedlá Bezmäsité jedlá Marinované pečené zemiaky

Marinované pečené zemiaky

Posted in : Bezmäsité jedlá, Hlavné jedlá, Príloha on by : lydia.argilli Značky:

Rýchle jedlo, či už ako príloha alebo s dipom a zeleninou ako hlavné jedlo.

Postup:

  • Mladé zemiaky dobre umyť a väčšie kusy pokrájať tak, aby boli zhruba rovnako veľké.
  • 10ml oleja (olivového alebo slnečnicového), zmiešať s 2 roztlačenými cesnakovými hlavičkami, 1 čl soli a sušeným alebo čerstvým tymiánom.
  • Zemiaky namočiť do marinády a nechať ich tam aspoň pol hodinu marinovať.
  • Zemiaky položiť na plech a nechať piecť v trúbe pri 200 °C ca. 35min.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial