Existuje množstvo receptov na guláš, od segedínskeho po maďarský, či tradičný nemecký. Aj mexický guláš sa dobre etabloval v slovenskom priestore, I keď sa mi nikdy nepodarilo vypátrať prečo práve sa volá práve mexický. Pravdepodobne ho doniesli práve z tohto region. Je to veľmi chutná obmena guláša, vhodná tiež na prípravu v tlakovom hrnci.
Postup:
- Hovädzie mäso umyť, osušiť a pokrájať na kocky. Okoreniť soľou a čierným korením. Potom v hrnci zprudka opiecť.
- Keď mäso začne zaťahovať póry, tak pridať 1-2 cibuľky pokrájané na drobno a posypať 1PL červenej papriky. Všetko zaliať 1L rajčinového pretlaku rozriedenom vodou (200ml pretlaku a 800ml vody). Potom v zakrytom hrnci variť do mäkka (v tlakovom hrnci ca. 45min. v normálnom asi 1hodinu 15min.).
- Potom mäso odokryť, dochutiť soľou a pridať za šálku čerstvého alebo mrazeného hrášku.
- 1PL zemiakového škrobu rozmiešať v 3PL vody a priliať do guláša. Za miešania ešte nechať zovrieť a servírovať.
-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]