Táto pochúťka z Nemeckého čierneho lesa je niečo pre milovníkov čokolády v kombinácii so zaváranými čerešňami/višňami. Tieto dve chute podľa mňa vynikajúco spolu harmonizujú preto sa netreba čudovať, že výsledok je pochúťka. Je to tiež tradičný Nemecký dezert, ktorý možno nájsť v každej cukrárni.
Základné cesto:
- 4 vajíčka
- 100g cukru
- 150g hl. múky
- 50g kakaa
- 100ml oleja alebo roztopeného masla
- 1/2 prášku do pečiva
Okrem toho potrebujete:
- 125ml studeného mlieka
- 1 šľahačku v prášku
- 1 stužovač šlahačky
- 1 balenie macsrpone (250g)
- 1 pohár zaváraných čerešní/višní
- 1 vanilkový cukor
- čokoládové hoblinky
Postup:
- Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšlaháme do tuhého snehu. Odložíme stranou.
- Žĺtka zmiešame spolu s cukrom. Potom primiešame k žĺtkom preosiatú múku a kakao, olej a prášok do pečiva a pomalým pohybom primiešať bielka.
- Cesto vyliať do okrúhlej vymastenej formy a nechať piecť pri 160⁰C ca. 35min. Potom piškótu nechať dôkladne vychladnúť a prerezať 2-krát aby vznikli 3 pláty.
- Šľahačku vyšľaháme s cukrom do tuha.
- Čerešne zlejeme dobre zo šťavy a ca. 15 kusov odložíme stranou.
- Potom začaneme tortu vrstviť. Na spodný plát korpusu dáme šľahačku, čerešne a na to položíme druhý plát cesta.
- Nanesieme zvyšnú šľahačku a povrch ozdobíme čerešňami ktoré sme odložili stranou.
- Na záver posypeme vrchnú vsrtvu čokoládovými hoblinkami.