Nemecká ‘Schwarzwald’ torta Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk-2

Nemecká ‘Schwarzwald’ torta

Táto pochúťka z Nemeckého čierneho lesa je niečo pre milovníkov čokolády v kombinácii so zaváranými čerešňami/višňami. Tieto dve chute podľa mňa vynikajúco spolu harmonizujú preto sa netreba čudovať, že výsledok je pochúťka. Je to tiež tradičný Nemecký dezert, ktorý možno nájsť v každej cukrárni.

Základné cesto:

  • 4 vajíčka
  • 100g cukru
  • 150g hl. múky
  • 50g kakaa
  • 100ml oleja alebo roztopeného masla
  • 1/2 prášku do pečiva

Okrem toho potrebujete:

  • 125ml studeného mlieka
  • 1 šľahačku v prášku
  • 1 stužovač šlahačky
  • 1 balenie macsrpone (250g)
  • 1 pohár zaváraných čerešní/višní
  • 1 vanilkový cukor
  • čokoládové hoblinky

Postup:

  • Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšlaháme do tuhého snehu. Odložíme stranou.
  • Žĺtka zmiešame spolu s cukrom. Potom primiešame k žĺtkom preosiatú múku a kakao, olej a prášok do pečiva  a pomalým pohybom  primiešať bielka.
  • Cesto vyliať do okrúhlej vymastenej formy a nechať piecť pri 160⁰C ca. 35min. Potom piškótu nechať dôkladne vychladnúť a prerezať 2-krát aby vznikli 3 pláty.
  • Šľahačku vyšľaháme s cukrom do tuha.
  • Čerešne zlejeme dobre zo šťavy a ca. 15 kusov odložíme stranou.
  • Potom začaneme tortu vrstviť. Na spodný plát korpusu dáme šľahačku, čerešne a na to položíme druhý plát cesta.
  • Nanesieme zvyšnú šľahačku a povrch ozdobíme čerešňami ktoré sme odložili stranou.
  • Na záver posypeme vrchnú vsrtvu čokoládovými hoblinkami.


Chceš sa naučiť základom varenia krok za krokom?

Tak sa nezabudni prihlásiť na môj online kurz varenia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*