HomePecieme Šťavnatý hrnčekový kakaový koláč

Šťavnatý hrnčekový kakaový koláč

Posted in : Pecieme, Zákusky on by : lydia.argilli Značky:, ,

Tento koláč som raz jeda u tety a tak mi zachutil, že som si hned pochutnala na viacerých kúskoch a nezabudla ani vypýtať recept. Piškóta je krásne vlhká a vláčna a to ho robí takým jedinečným. Hlavný trik spočíva v tom, že sa ešte horúce cesto polieva mliekom a táto vlhkosť sa potom vpije do piškóty a zanechá ju krásne šťavnatú. Okrem toho je to hrnčekový recept, teda bez váženia.

Potrebujete:

  • 4 vajíčka
  • 4PL kakaa
  • ¾ hrnčeka (1 hrnček -300ml) kr. cukru
  • 2 ½ hrnčeka hl. múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 hrnček roztopeného masla/oleja
  • 1+1 hrnček mlieka

Postup:

  • Vajíčka vyšľahať s cukrom do penista. Pridať vanilkový cukor, olej/maslo a ďalej šlahať.
  • Potom pridať múku, mlieko, prášok do pečiva a kakao a všetko dobre premiešať.
  • Cesto vzliať do vymastenej formy na pečenie (ja som použila formu o rozmere 33*20cm) a piecť pri 160⁰C v predhriatej rúre do stuhnutia (ca. 35min).
  • Potom piškótu vybrať z trúby a ešte horúcu poliať 1 šálkou mlieka. Piškótu nechať vychladnúť a ozdobiť podľa chuti, napríklad čokoládovou polevou a mandlami.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial