23 mája, 2019
Šťavnatý hrnčekový kakaový koláč

Tento koláč som raz jeda u tety a tak mi zachutil, že som si hned pochutnala na viacerých kúskoch a nezabudla ani vypýtať recept. Piškóta je krásne vlhká a vláčna a to ho robí takým jedinečným. Hlavný trik spočíva v tom, že sa ešte horúce cesto polieva mliekom a táto vlhkosť sa potom vpije do piškóty a zanechá ju krásne šťavnatú. Okrem toho je to hrnčekový recept, teda bez váženia.
Potrebujete:
- 4 vajíčka
- 4PL kakaa
- ¾ hrnčeka (1 hrnček -300ml) kr. cukru
- 2 ½ hrnčeka hl. múky
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- 1 hrnček roztopeného masla/oleja
- 1+1 hrnček mlieka
Postup:
- Vajíčka vyšľahať s cukrom do penista. Pridať vanilkový cukor, olej/maslo a ďalej šlahať.
- Potom pridať múku, mlieko, prášok do pečiva a kakao a všetko dobre premiešať.
- Cesto vzliať do vymastenej formy na pečenie (ja som použila formu o rozmere 33*20cm) a piecť pri 160⁰C v predhriatej rúre do stuhnutia (ca. 35min).
- Potom piškótu vybrať z trúby a ešte horúcu poliať 1 šálkou mlieka. Piškótu nechať vychladnúť a ozdobiť podľa chuti, napríklad čokoládovou polevou a mandlami.
Please follow and like us: