22 mája, 2019
Dusené kuracie prsia na šampiónovej omáčke

Rýchle jedlo vhodné na obed či večeru hotové za 20min.
Postup:
- Na to kuracie prsia umyť, osušiť a pozdĺžne rozkrojiť aby vznikli tenšie pláty. Tie potom okoreniť soľu, čierným a grilovacím korením .
- Šampióny očistiť. Na oleji a PL masla zprudka opiecť až dostanú hnedú farbu, potom odložiť stranou.
- Cibuľku pokrájať na drobno. Potom na oleji najskôr z oboch strán opiecť kuracie prsia, pridať cibuľku a potom zaliať 250ml vody. Prikryté nechať 10min dusiť.
- Kuracie prsia odložiť na tanier, omáčku zliať do nádoby a rozmixovať ju ponorným mixérom. Potom vrátiť do hrnca, priliať 100ml sladkej smotany. 1PL zemiakového škrobu rozmiešať v 2PL vody a priliať do omáčky. Za ohrievania miešať až omáčka pekne zahnustne.
- Podľa chuti ešťe okoreniť soľou a čierným korením. Potom pridať opražené šampióny.
- Ideálnou prílohou je ryža alebo knedľa.
Please follow and like us: