Aromatické kuracie prsia z jednej panvice ‘sac kavurma’

Toto je jedno z mojich obľúbených jedál, ktoré som si priniesla z dovolenky. Tradične sa pripravuje na širokých panviciach položených priamo na oheň, ale doma poslúži aj Wok či väčšia panvica. Je to rýchle jedlo, plné čerstvej zeleniny a krásnych aróm a hotové za pár minút. Výborný recept na kuracie mäso.

Jump to Recipe

Alternatívne zložky

Namiesto kuracích pŕs môžete použiť vykostené kuracie stehná bez kože, ktoré majú bohatšiu chuť a šťavnatejšiu štruktúru. Prípadne skúste nahradiť kuracie mäso tofu alebo tempehom pre vegetariánsku verziu tohto jedla. Pre tých, ktorí hľadajú morské plody, môžete ako chutnú alternatívu použiť aj krevety alebo rybie filé.

Prečo by ste to mali vyskúšať

Použitie kuracích stehien namiesto prsného mäsa môže dodať pokrmu väčšiu hĺbku chuti vďaka mierne vyššiemu obsahu tuku. Tofu alebo tempeh môžu poskytnúť rastlinnú bielkovinu, ktorá vyhovuje vegetariánskej alebo vegánskej strave. Alternatívy morských plodov môžu priniesť iný chuťový profil, ktorý je ideálny pre tých, ktorí túžia po rozmanitosti jedál.

Ako sa vám tento recept podarí

Tento recept je úspešný, pretože ponúka pohodlný spôsob varenia v jednej panvici, čím sa minimalizuje čas čistenia a zároveň sa maximalizuje chuť. Kombinácia cibule, papriky a paradajok vytvára aromatický základ, ktorý dokonale dopĺňa výber bielkovín. Pridanie paradajkového pretlaku a vody pomáha vytvoriť bohatú a pikantnú omáčku, ktorá obalí kuracie mäso alebo alternatívnu bielkovinu a zabezpečí, že každé sústo bude plné chuti.

Skladovanie v chladničke

Po uvarení nechajte pokrm úplne vychladnúť a až potom ho preložte do vzduchotesnej nádoby. Uchovávajte ho v chladničke až 3 – 4 dni. Pri ohrievaní pridajte trochu vody alebo vývaru, aby ste omáčku oživili a zabránili vysušeniu pokrmu.

Skvelá príloha

Vhodná príloha: Hoci sa ako ideálna príloha spomína ryža, toto chutné kuracie mäso alebo alternatívny proteínový pokrm môžete spojiť aj s kuskusom, quinoou alebo dokonca zemiakovou kašou a pripraviť si tak výdatné jedlo. Svieži zelený šalát s pikantnou zálievkou môže byť osviežujúcim kontrastom k pikantnému hlavnému jedlu. Pečená zelenina, ako napríklad brokolica, mrkva alebo cuketa, môže navyše dodať jedlu farbu, textúru a živiny, čím sa z neho stane dobre pripravený kulinársky zážitok.

Aromatické kuracie prsia z jednej panvice ‘sac kavurma’

Recipe by lydia.argilliCourse: Hlavné jedlá, Mäsité jedlá, Recepty do 15 minút
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 500g kuracích prs

  • 1 veľká kuchynská cibuľa

  • 4ks rajčín (alebo 1 konzerva)

  • 2-3 zelené papriky

  • 1 cesnak

  • soľ, čierne korenie, sladká paprika

  • 50ml rajčinového pretlaku a 50ml vody

Directions

  • Kuracie prsia najprv umyte a osušte. Nakrájajte ich na tenké menšie kúsky a ochuťte soľou, čiernym korením, sušeným chilli a sladkou červenou paprikou. Smažte na oleji a 2 PL masla. Potom ich odložíme bokom.
  • Medzitým nakrájajte cibuľu, zelenú papriku (najvhodnejšie sú dlhé úzke papriky podobné chilli, ale sladké) a paradajky nadrobno.
  • Potom na panvici, kde sa opekalo mäso, opečieme najprv cibuľu, keď začne hnednúť, pridáme papriku a nakoniec paradajky a opekáme 2 min.
  • Pridajte paradajkový pretlak a vodu a vráťte opečené kuracie prsia späť do panvice. Prikryjeme a dusíme ďalších 15 minút.
  • Ideálnou prílohou je ryža. Ak chcete ešte viac orientálnu, môžete ju okoreniť rímskou rascou, ktorá dodá jedlu typickú orientálnu arómu.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát.


  • Domáce rezance ako od starej mamy

    Domáce rezance ako od starej mamy

    Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.


  • Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*