Orientálne kuracie prsia ‘sac kavurma’

Toto je jedno z mojich obľúbených jedál, ktoré som si priniesla z dovolenky. Tradične sa pripravuje na širokých panviciach položených priamo na oheň, ale doma poslúži aj Wok. Je to rýchle jedlo, plné čerstvej zeleniny a krásnych aróm a hotové za pár minút. Výborný recept na kuracie mäso.

Postup:

  • Najskôr umyť a osušiť ½ kg kuracích pŕs. Tieto pokrájať na tenké menšie kúsky a okoreniť soľou, čierným korením, sušeným čili ako aj sladkou červenou paprikou. Zprudka opiecť na oleji a 2PL masla. Potom odložiť stranou.
  • Medzitým pokrájať 1 cibuľu, 3 zelené papriky (najviac sa hodia dlhé úzke papriky podobné čili ale sladké) ako aj 3 rajčiny pokrájať na drobno.
  • Potom v panvici, v ktorej sa pražilo mäso opiecť najskôr cibuľu, keď začne hnednúť tak pridať papriku a na záver aj rajčiny a spolu 2min popražiť.
  • Priliať 50ml rajčinového pretlaku a 50ml vody a vrátiť naspäť opečené kuracie prsia. Prikryté ešťe 5-10min. podusiť.
  • Ideálnou prílohou je ryža. Kdo chce ešte viac orientálne môže okoreniť aj rímskym kmínom, ten jedlu dodá typickú orientálnu arómu.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.