HomePecieme Svieže ananásové rezy

Svieže ananásové rezy

Posted in : Pecieme, Zákusky on by : lydia.argilli Značky:,

Na tieto rezy potrebujete 1 zrelý ananás, jeho chuť vás ale milo prekvapí. Sú to veľmi osviežujúce rezy bez zbytočnej presladenosti. A okrem toho, že ananás je chutný je aj zdravý. Je bohatý napríklad na vitamíny, vlákninu a tiež rôzne minerály ako železo, zinok vápnik či kysleina listová.

Základné piškótové cesto tu: https://recepis.sk/2019/03/03/zakladne-piskotove-cesto/

Okrem toho na plnku potrebujete:

  • 500g rozotietelného syra (napr. Lučina alebo Mascarpone)
  • 500g jemného tvarohu
  • 200g kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
  • 1 balenie rozdrtelnej potravinárskej želatíny
  • 50g práškového cukru

Na ananásovú vrstvu potrebujete:

  • 1 celý ananás
  • 500ml vody
  • 2 balenia čírej želatíny na torty (celkovo na 500ml tekutiny)
  • 4PL kr. cukru

Postup:

  • Podľa základného receptu pripraviť piškótu do obdĺžnikovej formy a túto nechať dôkladne vychladnúť.
  • Potom okolo piskóty umiestniť cukrárenskú obruč. Na plnku zmiešať tvaroh, smotanu a rozotierateľný syr s cukrom. Želatínu dať do hrnca, poliať 3PL vody, položiť na sporák na najnižšiu teplotu a jemne za miešania prihriať. Nesmie sa variť len jemne rohriať. Keď sa roztopí tak pridať za 1 PL tvarohovej zmesy, dobre spolu premiešať a potom priliať do pripravenej smotanovej zmesy. Veľmi dobre rozmiešať aby neskôr neostali hrudky. Plnku naniesť na piškótu a nechať 2 hod. odpočívať v chladničke.
  • Ananás ošúpať, strednú dreň vykrojiť a pokrájať na malé kúsky. Tie vložiť do hrnca, pridať cukor a vodu a nechať aspoň 10min. variť pokiaľ je ananás mäkký. Potom ananás lyžicou s direkami vybrať tak aby tekutina ostala v hnrci.
  • Keď ananás vychladne položiť na plnku. Medzitým v tekutine z ananásu rozmiešať želatínu na tortu (pozor treba druh, ktorý sa môže primiešať aj do horúcej zmesy-p. Obal) a za miešania nechať stuhnúť. Potom naberačkou poliať roztložené ananásové kusy.
  • Rezy nechať aspoň 4 hod., najlepšie však na noc odpočívať v chlade.  
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial