14 marca, 2019
Rýchle marinované kuracie prsia

Večera počas týždňa by mala byť na prípravu skôr nenáročná, najmä pre všetkých, ktorý sa snažia po práci ešte niečo chutné uvariť. Tento recept sa hodí výborne ako teplá večera a je hotový za niekoľko minút. Dá sa predpripraviť už deň vopred a potom už len opiecť.
Na marinádu potrebujete:
- 1 vajíčko
- 2PL oleja
- 1 PL kečup
- 1čl sladkej červenej papriky
- 1/2čl sušeného čili
- 1čl sušeného cesnaku
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Kuracie prsia umyť, osušiť. Prísady na marinádu dobre premiešať a kuracie prsia do nich naložiť.
- Najlepšie na noc, alebo aspoň na pár hodín nechať marinovať. Ja si zvyknem mäso naložiť deň vopred, potom ho už len stačí opražiť. Nakoľko je v marináde olej, konzervuje mäso a predlžuje jeho spotrebu v surovom stave.
- Pri pražení je dobre mäso opekať na strednom stupni, akonáhle marináda zhnedne, tak otočiť a opekať z druhej strany.

Please follow and like us: