HomePecieme Koláče Mrkvový koláč s vlašskými orechami

Mrkvový koláč s vlašskými orechami

Posted in : Koláče, Pecieme on by : lydia.argilli Značky:, ,

Tento koláč som objavila v starej nemeckej kuchárskej knihe a prisposôbila mojím chuťovým pohárikom. Vysledok je vynikajuci- koláč vláčny a plnka hladká a akurát sladká.

Potrebujete:

  • 3 vajíčka
  • 150g kr.cukru
  • 150g roztopeného vychladnutého masla
  • 200g hl. múky (ja som použila špaldovú)
  • štipka soli
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 175g mrkvy postrúhanej na jemno
  • 125g vlašských orechov (bud postrúhaných alebo posekaných na jemno)+ zopár orechov na ozdobu

Plnka:

  • 250g jemneho rozotierateľného syru (lučina, mascarpone, atd)
  • 50g práškového cukru
  • Kôra a štava z 1/2 citróna

Crumbels:

  • ca 20ks mandľových keksíkov amarettini rozlámaných na kúsk

Postup:

  • Vajíčka vyšľahať s cukrom a štipkou soli do penista.
  • Postupne pridať múku, prášok do pečiva, maslo, mrkvu a orechy a vypracovať vláčne cesto.
  • To vyliať do vymastenej okrúhlej tortovej formy (Priemer 24/26cm) a nechač piecť v predhriatej rúre pri 180°C do zlatista (ca 35min).
  • Rozotierateľný syr vyšlahať s cukrom, kôrou a šťavou z citróna do hladka.
  • Ked korpus vychladne, rozrezať na polku. Polovičkou zmesy natrieť spodný korpus, priložiť druhú časť a potrieť zvyškom zmesy.
  • Na záver ozdobit koláč celými vlašskými orechami a rozlamanými kúskami mandľových keksíkov.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *