HomeHlavné jedlá slané Karbonátky zo zvyškov pečeného kurčaťa

Karbonátky zo zvyškov pečeného kurčaťa

Posted in : Hlavné jedlá slané, Mäsité jedlá on by : lydia.argilli Značky:,

Tieto karbonátky sú skvelým využitím zvyškov kurčaťa z nedeľného obedu. Moja rodina ich má veľmi rada a sú raz dva hotové.

Postup:

  • Zvyšky pečeného kurčaťa najskôr očistiť od kože a kostí a mäso vložiť do mixéra s nožom na sekanie. Okrem toho pridať ½ cibule, 2 toastové chleby alebo 1 rožok, soľ, čierne korenie a cayénske korenie. Všetko posekať na jemnú kašu a tú dať do misky.
  • Ak sú ešte zvyšky ryže, tak tieto takisto dať do mixéra a rozsekať na kašu. Potom pridať k mäsu. Okrem toho pridať 1 vajíčko a bylinky podľa chute (napríklad pažítku či petržlen posekanú na drobno). Podľa potreby dohustiť zmes strúhankou pokiaľ vznikne mierne lepivá zmes.
  • Všetko dobre premiešať a potom rukamy formovať karbonátky a tieto opekať na strednom ohni do zlatista.
  • Pred servírovaním pokvapkať zopár kvapkami citrónu.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial