23 februára, 2019
Kuracie soté so zeleninou

Na soté s používajú kuracie alebo morčacie prsia, ešte lahodnejšiou variantou sú vnútorné filety pŕs. Výborné a rýchle jedlo, ktoré sa dá variovať so zeleninou podľa chute alebo aj variť bez zeleniny len s omáčkou.
Postup:
- Kuracie prsia pokrájať na rovnako veľké kusy. Posoliť a okoreniť čierným a grilovacím korením. Potom zrpudka opiecť v prehriatom hrnci.
- Miešať pokiaľ sa mäso nezačne lepiť na spodok hrnca. Potom pridať cibuľu pokrájanú na drobno, a zeleninu pokrájanú na drobno (túto možno variovať podľa chute, napríklad mrkvu pokrájanú na tenké plátky, kukuricu, hrášok, atď. Možno ale tiež úplne vynechať a variť bez zeleniny len zo šťavou).
- Potom zaliať 500ml vody/vývaru a prikryté nechať 10-15min. dusiť pokiaľ zelenina zmäkkne. Priliať 50ml sladkej smotany.
- Nakoniec zahustiť 1čl zemiakového škrobu rozpustenom v troche studenej vody. Škrob vliať do omáčky a za miešania ešte raz nechať zovrieť.
Please follow and like us: