HomeHlavné jedlá slané Kuracie soté so zeleninou

Kuracie soté so zeleninou

Posted in : Hlavné jedlá slané, Mäsité jedlá on by : lydia.argilli Značky:, , ,

Na soté s používajú kuracie alebo morčacie prsia, ešte lahodnejšiou variantou sú vnútorné filety pŕs. Výborné a rýchle jedlo, ktoré sa dá variovať so zeleninou podľa chute alebo aj variť bez zeleniny len s omáčkou.

Postup:

  • Kuracie prsia pokrájať na rovnako veľké kusy. Posoliť a okoreniť čierným a grilovacím korením. Potom zrpudka opiecť v prehriatom hrnci.
  • Miešať pokiaľ sa mäso nezačne lepiť na spodok hrnca. Potom pridať  cibuľu pokrájanú na drobno, a zeleninu pokrájanú na drobno (túto možno variovať podľa chute, napríklad mrkvu pokrájanú na tenké plátky, kukuricu, hrášok, atď. Možno ale tiež úplne vynechať a variť bez zeleniny len zo šťavou).
  • Potom zaliať 500ml vody/vývaru a prikryté nechať 10-15min. dusiť pokiaľ zelenina zmäkkne. Priliať 50ml sladkej smotany.
  • Nakoniec zahustiť 1čl zemiakového škrobu rozpustenom v troche studenej vody. Škrob vliať do omáčky a za miešania ešte raz nechať  zovrieť.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *