Viedenská roštenka je dobrota už aj v klasickej verzii (bez plnky), minule ma však upútala v jednej starej knižke plnená rozštenka a rozhodla som sa ju vyskúšať. Chuť bola výborná takže určite som nerobila poslednýkrát.
Postup:
- Hovädzie mäso umyť, osušiť a pokrájať na ca. 1cm hrubé pláty. Tie potom položiť medzi potravinovú fóliu a tĺčikom na mäso rozklepať na tenko.
- Každý plát osoliť a okoreniť čierným korením a pomazať 1čl horčice. Potom položiť do plátu na plátky narezanú kápiu (červenú papriku) a posypať za hrsť nastrúhaným tvrdým syrom (napr. gouda).
- Plát potom preložiť stredom na polku a strany uzavrieť pomocou ihličiek na mäso. Každý plát mäsa obaliť z oboch strán v hladkej múke.
- Na oleji a troške masla opražiť mäso zprudka z oboch strán. Pridať ešte 2 cibule pokrájané na veľké kusy a 500ml vody. Potom hrniec uzavrieť a nechať dusiť aspoň hodinu do mäkka.
- Na záver mäso vybrať mäso a omáčku zcediť. Podľa potreby dochutiť soľu a čierným korením a zahustiť 1 čl zemiakového škrobu rozmiešanom v troche studenej vody.