14 februára, 2019
Pizzové lodičky „Pide“ plnené mletým mäsom

Táto pochúťka má svôj pôvod v krajínách orientu kde ju možno nájsť v mnohých variantách – s mäsovou plnkou, syrovou, špenátovou, atď. U nás sa osvedčila plnka z hovädzieho mletého mäsa a zeleniny.

Cesto:
Plnka:
- 150g hov. Mletého mäsa
- 1 cibuľa
- 2-3 rajčiny bez šupky
- 2-3PL rajčinového pretlaku
- 1 červená paprika
- Petržlenová vňať
- Korenie – soľ, čiere korenie, sušené čili, sumak (orientálne korenie, kdo nemá vynechá), 1čl sladkej červenej papriky
Postup:
- Múku zmiešať so sušeným droždím, pridať soľ, olej, jogurt, vajíčko a postupne pridávať vodu. Cesto nechať aspoň 10min. miesiť, tým sa stane elastické a potom ho nechať aspoň hodinu na teplom mieste prikryté nakysnúť.
- Cesto na pomúčenej prac. ploche vygúľať do vaľca a ten rozdeliť na 16 rovnakých dielov. Prikryť utierkov. 1 kus zobrať a rukou vytvarovať do pozdĺžneho tvaru. Potom z oboch strán pomocou prstov vytvoriť kraj (p.obrázok) a na cesto preniesť na plech. Vznikne tak tvar lodičky.
- Potom medzeru naplniť 1PL plnky. Na plnku rozmixovať na drobno cibuľu, rajčiny a papriku. Zmes dať do sítka a nechať aspoň 10min. postáť aby odtiekla prebytočná tekutina z rajčín. Potom pridať mäso, rajčinový pretlak, korenie a pokrájaný petržlen a všetko dobre premiešať.
- Okraje lodičiek potrieť žĺtkom . Na jeden plech sa zmestí 8ks. Tie potom pri 200°C piecť do zlatista. Idálnou prílohou je čerstvý šalát.

Please follow and like us: