HomeHlavné jedlá slané Pizzové lodičky „Pide“ plnené mletým mäsom

Pizzové lodičky „Pide“ plnené mletým mäsom

Posted in : Hlavné jedlá slané, Mäsité jedlá on by : lydia.argilli Značky:, ,

Táto pochúťka má svôj pôvod v krajínách orientu kde ju možno nájsť v mnohých variantách – s mäsovou plnkou, syrovou, špenátovou, atď. U nás sa osvedčila plnka z hovädzieho mletého mäsa a zeleniny.


Cesto:

  • 550g hl. Múky
  • 1 balenie sušeného droždia (alebo ½ kocky črstvého droždia)
  • 1PL soli
  • 1PL oliv. Oleja
  • 2PL bieleho jogurtu
  • Mierne teplá voda (ca.150ml)
  • 1 vajíčko (+1žĺtko na potretie) 0
  • Plnka:

    • 150g hov. Mletého mäsa
    • 1 cibuľa
    • 2-3 rajčiny bez šupky
    • 2-3PL rajčinového pretlaku
    • 1 červená paprika
    • Petržlenová vňať
    • Korenie – soľ, čiere korenie, sušené čili, sumak (orientálne korenie, kdo nemá vynechá), 1čl sladkej červenej papriky

    Postup:

    • Múku zmiešať so sušeným droždím, pridať soľ, olej, jogurt, vajíčko a postupne pridávať vodu. Cesto nechať aspoň 10min. miesiť, tým sa stane elastické a potom ho nechať aspoň hodinu na teplom mieste prikryté nakysnúť.
    • Cesto na pomúčenej prac. ploche vygúľať do vaľca a ten rozdeliť na 16 rovnakých dielov. Prikryť utierkov. 1 kus zobrať a rukou vytvarovať do pozdĺžneho tvaru. Potom z oboch strán pomocou prstov vytvoriť kraj (p.obrázok) a na cesto preniesť na plech. Vznikne tak tvar lodičky.
    • Potom medzeru naplniť 1PL plnky. Na plnku rozmixovať na drobno cibuľu, rajčiny a papriku. Zmes dať do sítka a nechať aspoň 10min. postáť aby odtiekla prebytočná tekutina z rajčín. Potom pridať mäso, rajčinový pretlak, korenie a pokrájaný petržlen a všetko dobre premiešať.
    • Okraje lodičiek potrieť žĺtkom . Na jeden plech sa zmestí 8ks. Tie potom pri 200°C piecť do zlatista. Idálnou prílohou je čerstvý šalát.

    Please follow and like us:

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial