HomeHlavné jedlá slané Hovädzie dusené s kalerábovou omáčkou

Hovädzie dusené s kalerábovou omáčkou

Posted in : Hlavné jedlá slané, Mäsité jedlá on by : lydia.argilli Značky:, ,

Knedla bez omáčky je pre mňa nemysliteľná. Okrem omáčiek z výpeku mäsa mám rada tiež zeleninové omáčky ako napríklad tekvicovú či túto výbornú kaleránnovú omáčku.

Postup:

  • Na 2PL masle a troche oleja opražiť 1 cibuľku do hneda. Keď začne hnednúť pridať na kocky pokrájaný 1 menší kaleráb a ešte aspoň 10 min. spolu pražiť pokiaľ aj kaleráb nezačne hnednúť. Pridať ešte 1 zemiak pokrájaný na drobno.
  • Potom zaliať 300ml vody/vývaru, osoliť, pridať racsu a nechať spolu 15min. variť.
  • Omáčku následne rozmixovať ponorným mixérom a prepasírovať cez sítko. Pridať ešte 100 ml šlahačkovej smotany na zjemnenie a štavu z ½ citróna.

Recept na knedľu nájdete tu: https://recepis.sk/2018/10/06/tekvicova-omacka-s-grilovanymi-morcacimi-prsiami-a-domacou-knedlou/

Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-6" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>