Knedla bez omáčky je pre mňa nemysliteľná. Okrem omáčiek z výpeku mäsa mám rada tiež zeleninové omáčky ako napríklad tekvicovú či túto výbornú kaleránnovú omáčku.
Postup:
- Na 2PL masle a troche oleja opražiť 1 cibuľku do hneda. Keď začne hnednúť pridať na kocky pokrájaný 1 menší kaleráb a ešte aspoň 10 min. spolu pražiť pokiaľ aj kaleráb nezačne hnednúť. Pridať ešte 1 zemiak pokrájaný na drobno.
- Potom zaliať 300ml vody/vývaru, osoliť, pridať racsu a nechať spolu 15min. variť.
- Omáčku následne rozmixovať ponorným mixérom a prepasírovať cez sítko. Pridať ešte 100 ml šlahačkovej smotany na zjemnenie a štavu z ½ citróna.
Recept na knedľu nájdete tu: https://recepis.sk/2018/10/06/tekvicova-omacka-s-grilovanymi-morcacimi-prsiami-a-domacou-knedlou/