HomeHlavné jedlá slané Hovädzie dusené na pomodoro omáčke

Hovädzie dusené na pomodoro omáčke

Posted in : Hlavné jedlá slané, Mäsité jedlá on by : lydia.argilli Značky:,

Výborné slávnostné jedlo, ktoré sa síce dlkšie dusí ale za to s ním nieje takmer žiadne robota. Omáčka je krásne aromatická a sýta. Výborná tiež ku knedle.

Postup:

  • Hovädzie mäso (min. 1/2kg) v celku umyť, osušiť a osoliť ako aj okoreniť z grilovacím korením. Potom zprudka opiecť na oleji zo všetkých strán.
  • Mäso vybrať a v tom istom hrnci opražiť 2 veľké cibule pokrájané na veľké kusy, 2 mrkvy takisto vo väčších kusoch a ¼ pokrájaného celeru.
  • Keď zelenina začne dostávať hnedastú farbu, tak zaliať 100ml rajčinovej passaty alebo štavy a 500ml vody. Opäť vložiť mäso do hrnca, pridať ešte 2 bobkové listy a 2ks čierného korenia v celku.
  • Potom hrniec uzavrieť a nechať dusiť aspoň 2 hodiny.
  • Mäso následne vybrať a štavu cez sítko zliať. Dobre vyžmýkať všetkú zeleninu. Potom vrátiť štavu do hrnca a pridať za 1čl zemiakového škrobu rozmiešanom v troche studenej vody. Za miešania ešte privieť do varu.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *