25 január, 2019
Vždy lahodná bábovka

Tento bábovkový recept mám od mamy a už roky podľa neho pečiem lebo bábovka je výborne nadýchaná a šťavnatá a sa proste vždy podarí. Okrem toho sa dá na mnoho rôznych spôsobov variovať a tak neustále obmienať jej príchuť. Či už pridaním kokosu, orieškov, čokoládových kúskov, kakaa, marmelády, …vždy chutí výborne a je nenáročná na prípravu.

Potrebujete:
- 4 vajíčka
- 150g kr. cukru
- 1 vanilkový cukor
- ½ prášku do pečiva
- 200g hl.múky
- 100ml vody
- 100ml oleja
- Štipka soli
Postup:
- Žĺtka oddeliť od bielkov. Bielka vyšlahať spolu so štipkou soli do tuhého snehu a odložiť stranou..
- Potom žĺtka vyšlahať potom s cukrom do penista. Počas šlahania postupne pridávať olej a ten tiež dobre prešlahať aby všetko dostalo krémovitú konzistenciu. Potom pridať ešte vanilkový cukor a vodu a všetko dobre premiešať.
- Následne pridať suché komponenty- múku a prášok na pečenie a miešať. Keď sa všetko dobre prepojí tak pomalými pohybami zamiešať vyšlahané bielko a cesto naliať do vyliatej bábovkovej formy.
- Bábovka by sa mala ako všetky piškótové cesta dávať do predhriatej rúry. Potom nechať pri 160°C piecť ca. 40min. Na testovanie, či už je hotová najlepšie zapichnúť do cesta špáratko a keď na ňom neostanú žiadne zbytky cesta, tak už je cesto hotové. Pred vyklopením z formy nechať bábovku kompletne vychladnúť.
Please follow and like us: