HomePecieme Vždy lahodná bábovka

Vždy lahodná bábovka

Posted in : Pecieme, Základné recepty, Zákusky on by : lydia.argilli Značky:,

Tento bábovkový recept mám od mamy a už roky podľa neho pečiem lebo bábovka je výborne nadýchaná a šťavnatá a sa proste vždy podarí. Okrem toho sa dá na mnoho rôznych spôsobov variovať a tak neustále obmienať jej príchuť. Či už pridaním kokosu, orieškov, čokoládových kúskov, kakaa, marmelády, …vždy chutí výborne a je nenáročná na prípravu.

Potrebujete:

  • 4 vajíčka
  • 150g kr. cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • ½ prášku do pečiva
  • 200g hl.múky
  • 100ml vody
  • 100ml oleja
  • Štipka soli

Postup:

  • Žĺtka oddeliť od bielkov. Bielka vyšlahať spolu so štipkou soli do tuhého snehu a odložiť stranou..
  • Potom žĺtka vyšlahať potom s cukrom do penista. Počas šlahania postupne pridávať olej a ten tiež dobre prešlahať aby všetko dostalo krémovitú konzistenciu. Potom pridať ešte vanilkový cukor a vodu a všetko dobre premiešať.
  • Následne pridať suché komponenty- múku a prášok na pečenie a miešať. Keď sa všetko dobre prepojí tak pomalými pohybami zamiešať vyšlahané bielko a cesto naliať do vyliatej bábovkovej formy.
  • Bábovka by sa mala ako všetky piškótové cesta dávať do predhriatej rúry. Potom nechať pri 160°C piecť ca. 40min. Na testovanie, či už je hotová najlepšie zapichnúť do cesta špáratko a keď na ňom neostanú žiadne zbytky cesta, tak už je cesto hotové. Pred vyklopením z formy nechať bábovku kompletne vychladnúť.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *