Minule som čítala článok o tom, koľko rôznych druhov brownies existuje, od suchších a nadýchaných až po pevnejšie či lepkavejšie. V článku bolo ukázaných 30 príkladov na recepty, avšak ja som presdvedčená že ich je o dosť viac. Jedným z mnohých je tiež variant na bezlepkové brownies.
Čo majú však všetky brownies spoločné je, že sa v nich spracováva väčšie množstvo čokolády, ktorá sa najskôr roztopí s väčším množstvom tuku. Táto čokoládová zmes je presne to, čo dodá brownies ich krásnu, intenzívnu čokoládovú chuť.
Suroviny
- 300g čokolády
- 200g masla alebo margarínu
- 100g Cukru
- 3 vajíčka
- 2PL kakaa
- 150ml (rastlinného) mlieka
- 2 balenia kakaového pudingu (80g)
- 80g kokosovej alebo špaldovej múky
- 50g kúsky čokolády (prípadne drobné ovocie – maliny)
Postup:
- Čokoládu polámeme na menšie kusy a dáme do hrnca spolu s maslom.
- Za miešania zohrejeme a necháme všetko kompletne roztopiť. Pridáme kakao a cukor a premiešame.
- Potom odložíme stranou a necháme aspoň 15 minút chladnúť.
- Medzitým vyšlaháme vajíčka s cukrom do penista.
- Pridáme kakaové pudingy, kokosovú múku, čokoládovú zmes a dobre premiešame.
- Cesto vylejeme na menší plech vyložený papierom na pečenie.
- Povrch posypeme kúskami čokolády a kdo chce môže tiež pridať maliny.
- Pečieme pri 180°C ca 30 minút pokiaľ začne brownie pekne rozvoniavať.
-
Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom
Chutné a aromatické jedlo, ktoré je vďaka pridanému hovädziemu mletému mäsu aj sýte. Celý pokrm si pripravíte pomalým dusením len v 1 panvici, takže skutočne nenáročné a bez zbytočného riadu. Výbornou prílohou je napríklad ryža. Recept
-
Šťavnaté kuracie špízy
Kuracie prsia možno pripraviť vskutku rýchlo, u nás doma je okrem prípravy kuracích pŕs na prírodno obľúbená aj príprava formou špízou. To skvelé na nich je, že môžete ich obohatiť o akúkoľvek zeleninu, ktorá vám chutí a takisto môžete tak deťom prepašovať dodatočnú porciu zeleniny do ich stravy.