HomeHlavné jedlá slané Sekaná z hovädzieho mletého mäsa

Sekaná z hovädzieho mletého mäsa

Posted in : Hlavné jedlá slané, Mäsité jedlá on by : lydia.argilli Značky:,

Veľa ľudí si nevie predstaviť hovädzie mleté mäso v spojitosti so slávnostným pokrmom. Ja však nedám na hovädziu sekanú dopustiť. Jej chuť je vynikajúca tak ako aj konzistencia a určite s ňou nikdo nepohrdne ani pri nedelnom či slávnostnom obede.

Postup:

  • 500g hov.mletého mäsa dať do misky. Pridať 2 vajíčka, čierne korenie, soľ za 1 PL grilovacieho korenia, 1 čl sušeného cesnaku a ½ cibule pokrájanej na jemno.
  • Potom postupne pridávať strúhanku (alebo 2 žemle namočené do vody a následne dobre vyžmýkané) a zo zmesky vypracovať valec (plochý z 2 strán). Ten potom opiecť zprudka z oboch strán a vložiť do ohňovzornej nádoby.
  • Na vrch mäsa poklásť pár kúskov masla, a mäso podliať 150ml vody. Následne piecť mäso v trúbe pri  180°C do zlatista (ca.1hod). Aby mäso moc nevyschlo počas pečenia je dobé ho prvých 40min. Nechať piecť zakryté alobalom a až na záver pečenia odokryť a nechať dopiecť.

Výbornou prílohou je napríklad kyslá či červená kapusta, varené zemiaky alebo knedla.

Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *