10 decembra, 2018
Jogurtová polievka s cícerom

Výborná osviežujúca polievka s jemne kyslastou chuťou z bieleho jogurtu. Táto špecialita má svôj pôvod v Turecku a je to mimoriadna chutná obmena na obednom stole pre každého milovníka polievok.
Postup:
- Malú konzervu cíceru zliať, obmyť vodou a dať do hrnca.
- Zaliať 1,5l vývaru/vody, pridať za 2 hrste ryže, osoliť, okoreniť rascou a čierným korením a nechť variť ca 20min.
- Medzitým zmiešať 300ml bieleho jogurtu s 2 žĺtkami a odložiť stranou.
- Na panvici roztopiť za 2Pl masla, pridať 2Pl sušenej mäty a 1čl čili (kdo nemá rád pikantné môže vynechať) a krátko spolu opražiť.
Keď je cícer a ryža mäkká vliať najskôr jogurtovú zmes, dobre premiešať a nechať zovrieť. Potom vypnúť oheň a do hotovej polievky pridat ešte mätovú zmäs.
Polievka je syta a vďaka jogurtu mierne kyslastá a dá sa jesť aj vlažná.