HomeHlavné jedlá slané Morčací guláš

Morčací guláš

Posted in : Hlavné jedlá slané, Mäsité jedlá on by : lydia.argilli Značky:, ,

Morčacie mäso zvyknem pripravovať hlavne na prírodno ale dnes som mala chuť ho servírovať v šťavnatejšej podobe a tak sa mi zapáčila predstava gulášu. Ako prílohu som zvolila cestoviny „spätzle“ a výdavný obed bol na svete.

Postup:

  1. Pol kila morčacieho mäsa pokrájať na kocky. Takisto 1 veľku cibuľu pokrájať na drobno.
  2. V horúcom hrnci opiecť najskôr zprudka mäso a potom pridať aj cibuľu. Počas opekania mäso okoreniť soľou, čierným korením a 1PL gulášovým korením.
  3. Keď sa póry mäsa zatiahnú tak podliť ca 400ml tekutiny, pridať za 2 PL kečupu a 1čl štiplavej červenej papriky a nechať spolu pomaly zakryté cirka hodinu dusiť.
  4. Potom pridať mrkvu pokrájanú na krúžky ako aj zemiaky a nechať spolu ešte 10 min variť. Na záver dochutiť sušeným oreganom a sušeným cesnakom a posypať petržlenovou vňaťou.
Please follow and like us:
[Total: 0    Average: 0/5]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial