HomeHlavné jedlá slané Hovädzia sekaná s kelom, k tomu červená kapusta so škoricou

Hovädzia sekaná s kelom, k tomu červená kapusta so škoricou

Posted in : Hlavné jedlá slané, Mäsité jedlá on by : lydia.argilli Značky:,

Sekanú, pri ktorej sa časť mäsa nahrádza uvareným kelom robievam už dlhé roky. Jednak je vďaka kelu sekaná viac aromatická ale má aj šťavnatejšiu formu. Červenú kapustu som však ešte nikdy neskúšala variť so škoricou a výsledok je veľmi prekvapivý. Škorica nielen že vôbec nevadí, ale pekne s nasladlou chuťou kapusty harmonuje a dodáva jej dodatočnú, sviežejšiu  arómu. To len dokazuje, že človek by nikdy nemal prestať skúšať nové kombinácie chutí a aróm.

Postup:

  1. 1 malú hlávku kelu pokrájať na drobno, dať do hrnca a zaliať vodou tak aby bol kel kompletne ponorený. Pridať soľ, priviesť do varu a nechať spolu 10min variť. Potom kel zliať a vytlačiť všetku prebytočnú tekutinu. Kdo chce môže ho ešte dodatočne pokrájať na menšie kúsky.
  2. Uvarený a vychladnutý kel zmiešať s 250g hovädzím mlätým masom, pridať soľ, čierne korenie, sušený cesnak, chilli, sladkú červenú papriku a toľko strúhanky až vznikne kompaktnejšia zmes. Zo zmesy vytvarovať valec a ten zprudka opiecť na panvici do hneda.
  3. Potom mäso preložiť do pekáča, pridať 2 cibule a podliať 150ml vody. Zakryť alobalom a nechať piecť pri 200°C ca 45min. Potom odokryť alobal a piecť ešte do zlatista ďalších 20min.
  4. Kapustu pokrájať na tenkom struhlíku. Cibuľu opražiť do hneda, pridať kapustu, trochu spolu podusiť. 1 Jablko postrúhať, pridať k zmesy, podliať 100ml vody,octom podla chuti (ca 2PL), 1PL cukru, 1/2PL soli, čierne korenie, 1 bobkový list, 1 celú škoricu a nechať dusiť do mäkka.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial