HomeHlavné jedlá slané Hovädzie mäso na spôsob španielských vtáčikov

Hovädzie mäso na spôsob španielských vtáčikov

Posted in : Hlavné jedlá slané, Mäsité jedlá on by : lydia.argilli Značky:,

Rýchle a aromatické jedlo, ktoré môže bezproblémov konkurovať klasickým vtáčikom a aj pri slávnostnom obednom stole.

Postup:

  1. 300g hovädzieho mäsa pokrájať na tenké plátky a tie na prúžky. Tie potom vložiť do marinády. Na marinádu zmiešať 2PL horčice, 1PL oleja, soľ, čierne korenie a trochu sušeného čili.
  2. Marinované hovädzie prúžky osmažiť na oleji  do zlatista a pridať k ním 2 cibule pokrájané na kocky. Potom zaliať 200ml vody alebo vývaru a nechať spolu hodinu zakryté na nízskom ohni dusiť.
  3. Medzitým uvariť 1 vajíčko na tvrdo a pokrájať ho na malé kúsky. Takisto pokrájať aj sušenú salámu alebo klobásu na kúsky. Ked je mäso mäkké pridať vajíčko ako aj klobásu a tiež aj 50ml štavy z konzervovaných uhoriek.
  4. Na záver omáčku dochutiť a zahustiť 1čl zemiakového škrobu rozmiešanom v troche vody.

 

Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *