HomeHlavné jedlá Hovädzie mäso na spôsob španielských vtáčikov

Hovädzie mäso na spôsob španielských vtáčikov

Posted in : Hlavné jedlá, Mäsité jedlá on by : lydia.argilli Značky:,

Rýchle a aromatické jedlo, ktoré môže bezproblémov konkurovať klasickým vtáčikom a aj pri slávnostnom obednom stole.

Postup:

  1. 300g hovädzieho mäsa pokrájame na tenké plátky a tie na prúžky. Mäso posolíme a okoreníme čiernym a grilovacím korením.
  2.  Mäso opečieme zo všetkých strán na oleji  do zlatista. Potom k nemu pridáme cibuľu pokrájanú na kocky. Zalejeme 200ml vody, pridáme 2pl horčice a necháme prikryté 1,5 hodiny na miernom ohni  dusiť.
  3. Medzitým uvaríme 1 vajíčko na tvrdo a pokrájame ho na malé kúsky. Takisto pokrájame na drobno 2-3 zavárané uhorky, 50g tvrdého syra (gouda)  a sušenú salámu alebo klobásu.
  4. Ked je mäso mäkké pridáme klobásu a uhorky ako aj 50ml štavy zo zaváraných uhoriek.
  5. Na záver omáčku dochutíme a zahustíme 1čl zemiakového škrobu rozmiešanom v troche vody. Pridáme ešte vajíčka a syr a už len necháme zovrieť.

 

Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-7" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial