HomePecieme Trhancový cheesecake

Trhancový cheesecake

Posted in : Pecieme, Zákusky on by : lydia.argilli Značky:, ,

Toto je tradičný cheesecake, ktorý sa pečie v rusku. Akiste sa počas komunizmu dostal aj ku nám, lebo veľmi podobný piekla aj moja stará mama. Určite stojí za vyskúšanie.

Na cesto potrebujete:

  • 350g hl. Múky
  • 1 vajíčko
  • 100g kr.cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 250g masla izbovej teploty
  • 3PL kakaa

 Na plnku potrebujete:

  • 500g hladkého tvarohu
  • 250g mascarpone
  • 4 vajíčka
  • 100g práškového cukru
  • 3PL kukuričného škrobu alebo vanilkového pudingu
  • 1 vanilkový cukor

Postup:

  1. Vajíčka vyšlahať s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Pridať mäkká maslo ako aj kakao a múku a vypracovať hladké cesto. To potom zabaliť do fólie a nechať chvílu stuhnúť v chladničke.
  2. Medzitým zmiešať tvaroh, mascarpone, cukor, vanilkový cukor vajíčko a škrob do hladkej zmesy.
  3. Keď je cesto tuhšie, tak odobrať 2/3 a rovaľkať ich medzi 2 papiermy na pečenie na rozmer plechu. Ja som použila obĺžnikový plech s rozmerom 33×23. Cesto aj s papierom na pečenie vložiť do plechu a jemne ho pritlačiť.
  4. Potom na kakaové cesto vyliať tvarohovú zmes a zarovnať. Na vrch potom klásť zo zvyšného kakavého cesta malé trhance a tie jemne zalačiť do tvarohovej zmesy.
  5. Potom nechať cheesecake piecť pri 180°C do zhnednutia (ca.35min.)

Moja stará mama namiesto trhancov nastrúhala na vrch cesto hrubým struhlíkom. Na to je najlepšie nechať cesto aspoň na pár minút v mrazničke aby úplne stuhlo a aby sa lepšie strúhalo.

Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-6" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>