HomePecieme Škoricová torta s broskyňami

Škoricová torta s broskyňami

Posted in : Pecieme, Zákusky on by : lydia.argilli Značky:, ,

Chuť broskýň a škorice spolu vynikajúco harmonizujú. Raz som túto kombináciu jedla u známych a od vtedy na ňu nedám dopustiť, je to dobrotka.

Na korpus potrebujete:

  • 4 vajíčka
  • 150g kr. Cukru
  • 300g hl. Múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 150ml vody
  • 200ml oleja
  • 1 vanilkový cukor
  • 1PL škorice, 1PL korenia do perníku

Okrem toho:

  • 300ml studeného mlieka
  • 2 šlahačky v prášku
  • 2 stužovače šlahačky
  • 1 konzevra zaváraných broskýň
  • Škorica na posypanie

Postup:

  1. Bielka vyšlahať do tuhého snehu. Žĺtka šlahať s cukrom, vanilkovým cukrom a vodou do peny. Potom pridať olej a postupne pridávať múku, prášok do pečiva a koreniny. Na záver primiešať vyšlahaný bielok a cesto vyliať do vymastenej formy na pečenie (priemer 26cm).
  2. Korpus nechať piecť v predhriatej rúre pri 160°C do hneda (ca 40min). Potom korpus nechať kompletne vychladnúť a rozkrojiť v polke na 2 časti.
  3. Medzitým vyšlahať práškovú šlahašku spolu s tužovačom do pevna. Zavárané broskyne zliať so šťavy, a potom 2/3 broskýň pokrájať na malé kocky. 2/3 šlahačky odobrať do inej nádoby a premiešať s pokrájanými broskyňami. Potom zmes naniesť na spodný plát korpusu a priložiť naň vrchný plát korpusu.
  4. Zvyšnú šlahašku rozotrieť na vrch torty a zvyšné broskyne pokrájať na plátky a ozdobiť nimi vrch torty. Na záver posypať bohato škoricou.

Je to vynikajúci, lahký a aromatický múčnik.

 

Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *