Chuť broskýň a škorice spolu vynikajúco harmonizujú. Raz som túto kombináciu jedla u známych a od vtedy na ňu nedám dopustiť, je to dobrotka.
Na korpus potrebujete:
- 4 vajíčka
- 150g kr. Cukru
- 300g hl. Múky
- 1 prášok do pečiva
- 150ml vody
- 200ml oleja
- 1 vanilkový cukor
- 1PL škorice, 1PL korenia do perníku
Okrem toho:
- 300ml studeného mlieka
- 2 šlahačky v prášku
- 2 stužovače šlahačky
- 1 konzevra zaváraných broskýň
- Škorica na posypanie
Postup:
- Bielka vyšlahať do tuhého snehu. Žĺtka šlahať s cukrom, vanilkovým cukrom a vodou do peny. Potom pridať olej a postupne pridávať múku, prášok do pečiva a koreniny. Na záver primiešať vyšlahaný bielok a cesto vyliať do vymastenej formy na pečenie (priemer 26cm).
- Korpus nechať piecť v predhriatej rúre pri 160°C do hneda (ca 40min). Potom korpus nechať kompletne vychladnúť a rozkrojiť v polke na 2 časti.
- Medzitým vyšlahať práškovú šlahašku spolu s tužovačom do pevna. Zavárané broskyne zliať so šťavy, a potom 2/3 broskýň pokrájať na malé kocky. 2/3 šlahačky odobrať do inej nádoby a premiešať s pokrájanými broskyňami. Potom zmes naniesť na spodný plát korpusu a priložiť naň vrchný plát korpusu.
- Zvyšnú šlahašku rozotrieť na vrch torty a zvyšné broskyne pokrájať na plátky a ozdobiť nimi vrch torty. Na záver posypať bohato škoricou.
Je to vynikajúci, lahký a aromatický múčnik.