HomeHlavné jedlá slané Mäsové guľky s parmezánom a vločkami

Mäsové guľky s parmezánom a vločkami

Posted in : Hlavné jedlá slané, Mäsité jedlá on by : lydia.argilli Značky:,

Rýchle jedlo, výborné na varenie počas týždňa. Prílohy ku guľkám možno voľne variovať podľa chuti – od cestovin, cez ryžu až po zemiaky.

Na guľky potrebujete:

  • 250g hov. Mletého mäsa
  • 15g strúhaného parmezánu
  • 3-5PL jemných ovsených vločiek
  • 1 vajíčko
  • 1 žemla
  • Soľ, čierne korenie, grilovacie korenie, sušené chilli

Na omáčku potrebujete:

  • 700ml rajčinovej štavy alebo passaty
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Zeleninu pokrájanú na drobno podľa chuti (rajčiny, papriky, mrkva)
  • Soľ, cukor, čierne korenie
  • Sušený cesnak, tymián, bazalka a oregano

Postup:

  1. Žemlu rozthať na menšie kúsky a ponoriť na 5min do vody. Potom vložiť do sítka a všetko vodu vytlačiť.
  2. Hovedzie mäso zmiešať s vajíčkom, žemlou, postrúhaným parmezánom ako aj ovsenými vločkami (pridať toľko aby bola pevnejšia nie moc vlhká konzistencia).
  3. Potom zmes dochutiť soľou, čierným a grilovacím korením ako aj čili a rukamy vytvarovať guľky (ja robím zhruba veľké ako pinpongové loptičky). Tie potom zprudka opražiť na oleji zo všetkých strán pokiaľ zhnednú a odložiť stranou.
  4. Do tej istej panvice pridať pokrájanú cibuľku a cesnak a krátko spolu opražiť. Potom pridať zvyšnú zeleninu pokrájanú na drobno a 5min. Spolu podusiť. Pridať rajčinovú šťavu a dochutiť koreninami a cukrom podľa chuti. Šťavu nechať aspoň 10min. Na najnižšom ohni v uzavretom hrnci variť aby bola zelenina mäkká.
  5. Na záver pridať do hotovej omáčky guľky. Pred servírovaním ešte guľky posypať postrúhaným parmezánom.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial