Moja verzia Mac&Cheese Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Moja verzia Mac&Cheese

Dostala som chuť na tieto výborné šťavnaté cestoviny, ktoré sú naozaj nenáročné na prípravu, asi preto ich tak v USA obľubujú aj menej zdatné kuchárky. Vďaka veľa syru a omáčky nie su také suché ako bežne zapečené cestoviny.

Suroviny:

  • 2Pl múky
  • 2Pl masla
  • 150ml vody alebo vývaru (zeleninový)
  • 150ml mlieka/ sladkej smotany
  • 150g tvrdého syru
  • Cestoviny + voda + soľ

Postup:

  1. Cestoviny uvarte v osolenej vode do mäkka. Vodu sceďte a trochu vody z cestovín odložte bokom.
  2. Na panvici rozohrejte 2 PL masla s trochou oleja. Pridajte 2 Pl múky a urobte svetlú zápražku.
  3. Pridajte 1 šálku mlieka a dobre premiešajte (najlepšie mimo ohňa), aby v omáčke neboli hrudky. Potom pridajte vodu alebo vývar na cestoviny a za stáleho miešania nechajte na sporáku zovrieť.
  4. Dochutíme čiernym korením a 1 lyžičkou sušenej horčice (kto nemá, vynechá), ako aj chilli podľa chuti. Nepridávajte soľ!!! – Voda na cestoviny je už slaná.
  5. Nechajte variť za stáleho miešania, kým sa nevytvorí krémová omáčka.
  6. Medzitým nastrúhame 150 g tvrdého syra. V Amerike sa používa syr čedar, ktorý dodá jedlu krásnu farbu. Môžete ho však nahradiť aj syrom gouda alebo ementál. 2/3 syra vložte do omáčky a miešajte, kým sa nerozpustí.
  7. Potom zmiešajte s cestovinami a nalejte do vymastenej zapekacej misy.
  8. Posypte zvyšným syrom a pečte pri 200 °C, kým syr nezozlátne (15-20 minút).
  9. Najlepšie chutia ešte horúce. Cestoviny môžete obmieňať podľa chuti, napríklad pridaním brokolice alebo hrášku.

Ideálnou prílohou sú mäsové guľky s parmezánom. Na to zmiešať hovädzie mleté mäso (ca 250g) so 3pl strúhaeho parmezánu, soľou (stačí málo kedže parmezán je slaný), čiernym korením, vajíčkom a strúhankou. Vytvarovať guľky a opiecť zo všetkých strán na oleji do zlatista.

e-kniha recepty bezmasite slane recepis

Ak aj vy často máte dilemu čo navariť bezmäsito a nechcete hneď siahnúť po sladkých pokrmoch ako palacinky, či buchty, tak táto Zbierka receptov vás určite inšpiruje.

Nájdete tu 25 chutných slaných bezmäsitých receptov na každodenné varenie.

Zakúpte si túto E-knihu za symbolickú sumu tu.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Šťavnaté kuracie špízy

    Šťavnaté kuracie špízy

    Kuracie prsia možno pripraviť vskutku rýchlo, u nás doma je okrem prípravy kuracích pŕs na prírodno obľúbená aj pírprava formou špízou. To skvelé na nich je, že môžete ich obohatiť o akúkoľvek zeleninu, ktorá vám chutí a takisto môžete tak deťom prepašovať dodatočnú porciu zeleniny do ich stravy.


  • Šošovicový šalát

    Šošovicový šalát

    Tento šalát je chutnou prílohou, ktorá aj zasýti. Jeho príprava je nenáročná. Podobne ako pri cestovinových šalátoch a tu odporúčam uvariť šošovicu al dente, teda nie úplne do mäkka, aby sa počas miešania nerozmágala.


  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*