Mám rada kuracie mäso a tiež jeho variabilitu- či na sladko, alebo kyslo alebo pripravené ako rezeň- jeho omeny sú vždy dobrota a tak to je aj pri tomto pokrme. Jemne kyslastá chuť omáčky výborne harmonizuje so slanosťou kapary a sladkou chuťou smotany. Okrem toho sú práve kuracie prsia veľmi rýchlo hotové a tak sú ideálnym pokrmom na rýchlu prípravu počas týždňa.
Postup:
- Kuracie prsia umyť, osušiť a pokrájať na rovnako tenké prúžky. Potom ochutiť soľou, čierným a grilovacím korením a prudko opiecť na oleji.
- Keď mäso začne chytať hnedastú farbu, pridať 1 cibuľu pokrájanú na drobno a ešte spolu krátko popražiť. Potom poprášiť 1,5PL hl.múky, dobre premiešať. Pridať tiež 2PL kečupu a zaliať 300ml vody/vývaru.
- 1 mrkvu ušúpať a pokrájať na kocky, tak isto aj 1 kyslú uhorku. Pridať k mäsu ako aj za 2-3PL kapar (bez šťavy). Potom pod pokrievkou nechať spolu 15min. dusiť.
- Na záver pridať 100ml sladkej smotany na varenie a nechať spolu prevrieť. Dochutiť soľou a čierným korením, prípadne cukrom.
- Vďaka múke je omáčka hustá, netreba ju už dochusťovať.
- Výbornou prílohou sú cestoviny alebo ryža.