HomeHlavné jedlá slané Kuracie prsia v sladko-kyslej omáčke

Kuracie prsia v sladko-kyslej omáčke

Posted in : Hlavné jedlá slané, Mäsité jedlá on by : lydia.argilli Značky:, ,

Mám rada kuracie mäso a tiež jeho variabilitu- či na sladko, alebo kyslo alebo pripravené ako rezeň- jeho omeny sú vždy dobrota a tak to je aj pri tomto pokrme. Jemne kyslastá chuť omáčky výborne harmonizuje so slanosťou kapary a sladkou chuťou smotany. Okrem toho sú práve kuracie prsia veľmi rýchlo hotové a tak sú ideálnym pokrmom na rýchlu prípravu počas týždňa.

Postup:

  1. Kuracie prsia umyť, osušiť a pokrájať na rovnako tenké prúžky. Potom ochutiť soľou, čierným a grilovacím korením a prudko opiecť na oleji.
  2. Keď mäso začne chytať hnedastú farbu, pridať 1 cibuľu pokrájanú na drobno a ešte spolu krátko popražiť. Potom poprášiť 1,5PL hl.múky, dobre premiešať. Pridať tiež 2PL kečupu a zaliať 300ml vody/vývaru.
  3. 1 mrkvu ušúpať a pokrájať na kocky, tak isto aj 1 kyslú uhorku. Pridať k mäsu ako aj za 2-3PL kapar (bez šťavy). Potom pod pokrievkou nechať spolu 15min. dusiť.
  4. Na záver pridať 100ml sladkej smotany na varenie a nechať spolu prevrieť. Dochutiť soľou a čierným korením, prípadne cukrom.
  5. Vďaka múke je omáčka hustá, netreba ju už dochusťovať.
  6. Výbornou prílohou sú cestoviny alebo ryža.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *