Pečené české buchty plnené marmeládou

Výborná pochúťka, ktorú najlepšie chutí čertvo vybraná z trúby. U nás sa podáva so šálkou mlieka.

Na cesto potrebujete:

  • 500g hladkej múky
  • Štipka soli
  • 4 PL kr. Cukru
  • 20g čerstvého droždia
  • 160ml teplého mlieka
  • 70g rozpusteného masla
  • 20g rozpusteného masla na pomazanie
  • Marmeláda podľa chuti (ja som použila marhuľovú a jahodovú)

Postup

  1. Mlieko nahriať (má byť teplé ale nie horúce), pridať rozdrobené droždie a cukor, dobre premiešať a prikryté nechať stáť 10min. Pokiaľ sa vytvorí kvások.
  2. Múku zmiešať so soľou a maslom a postupne pridať kvások. Nechať miesiť v kuchynskom robote aspoň 10min. Pokiaľ vznikne elastické cesto. Potom cesto zakryť najlepšie mokrou utierkou a nechať hodinu v teple kysnúť.
  3. Nakysnuté cesto jemne rozgúlať a vytvoriť valec. Valec rozkrájať na 12 rovnako veľkých dielov. Každý kus potom rozgúlať, do stredu dať za lyžicu marmelády a strany cesta spolu dobre spojiť. Potom vytvarovať guľku a tú položiť na vymastenú formu na pečenie. Dôležié je klásť guľky s dostatočným odstupom, lebo počas pečenia ešte narastú (p.obrázok).
  4. Potom pomastiť povrch buchiet zvyšným rozpusteným maslom a piecť pri 200°C do zlatista (ca. 25 min.).

One Comment

  1. Pingback: Parené buchty ako od babky - recepis.sk

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*